Sylvan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 april 2022 door Redactie

Sylvan (19) uit Sneek kwam tot bekering: “Zoek het alsjeblieft bij Hem”

De 19-jarige Sylvan uit Sneek groeide als kind op met het christelijk geloof. Desondanks leefde hij naar eigen zeggen ver van God vandaan. Blowen en roken stond centraal in zijn leven, totdat hij tijdens een christelijke conferentie tot inkeer kwam. “Ik besefte hoeveel pijn ik God met mijn zonden gedaan had", zegt hij in een inspirerende YouTube-video van Levend Geloof.

“Ik claimde christen te zijn maar mijn acties zeiden wat vaak anders. Op redelijk jonge leeftijd ontdekte ik al dat God en de Bijbel echt waren. Maar tegelijkertijd besefte ik mij nog niet dat ik mijn leven moest veranderen en dat God serieus naar de zonde kijkt. Lange tijd ben ik verslaafd geweest aan blowen en roken, ik haalde daar een kick uit en genoot er ook echt van”, begint de jonge Fries zijn verhaal.

"Ondertussen besefte ik niet dat ik God niet de eer gaf die Hem toekomt, maar ook hoe ongelukkig ik eigenlijk diep van binnen was. Dat veranderde toen ik tijdens een christelijke conferentie een ontmoeting met God had en ik realiseerde hoe serieus mijn zonde was en hoeveel pijn ik God daarmee gedaan had. Het drong tot me door dat ik een heel ander leven moest gaan leiden. Ik heb God om vergeving gevraagd en besloot Hem te gaan volgen."

“Makkelijk was dat niet, ik was bang om mijn vrienden te verliezen. God had mij daadwerkelijk veranderd, ik ervoer nieuwe verlangens. Niet langer wilde ik meer de dingen doen die ik voorheen deed. Om mijn leven concreet te kunnen veranderen, wist ik dat afstand van hen moest doen. God heeft mij Zijn genade getoond en mij ook de kracht gegeven om die stap te zetten.”

“Juist toen ik God, Zijn wegen en geboden begon te volgen, vond ik ware rust en vrijheid in mijn leven. Datgene wat ik al die tijd zocht, vond ik bij God. Niet zoals de wereld zegt dat je je eigen wil moet volgen. Als dat bij jou nog het geval is, zoek het dan alsjeblieft bij God.”

Benieuwd naar het volledige verhaal van Sylvan? De video is hieronder te zien.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Stond blind en van verre in mij zelve zo rijk en dacht er niet aan dat ik door mijn schuld zijn kroon had gevlochten zijn beker gevuld

Maar toen mij Gods geest aan mij zelf had ontdekt werd in mijn ziel de vreze gewekt toen wist ik wat eisen Gods heiligheid deed en werd al mijn deugd een weg werkelijk kleed

Moest hier aan denken toen ik je verhaal las

Dus bij deze hou in je weg het oog op God gericht
Vakanties
Hier adverteren?