Bijbel Oekraïne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 april 2022 door Redactie

Honger naar Gods Woord in Oekraïne: aanbod kan vraag naar Bijbels niet aan

Te midden van de oorlogsonrust in Oekraïne keren veel mensen zich tot God. Dit is terug te zien in de grote vraag naar Oekraïense Bijbels, stelt CNE News. Het Noorse Bijbelgenootschap helpt met het bijdrukken van Bijbels. 

Het Noorse genootschap hielp bij het opzetten van het Oekraïense genootschap en in de afgelopen dertig jaar die volgden werkten de twee partijen regelmatig samen. "Op dit moment heeft Oekraïne onze aandacht nodig. Noorse Bijbelvrienden zijn vanaf het begin al betrokken bij het verspreiden van Oekraïense Bijbels. Op dit moment hebben ze ons daar meer dan ooit nodig. We hebben een bijzondere verantwoordelijkheid richting dit land", staat op de website van het Noorse Bijbelgenootschap, Bibel.no.

Om Oekraïne te steunen helpt het Noorse genootschap bij het bijdrukken van Oekraïense Bijbels. Het aanbod kan de vraag naar Bijbels niet aan. De grote vraag komt door mensen die op de vlucht zijn geslagen en geen Bijbel mee hebben kunnen nemen, maar ook door een groot aantal mensen die tot geloof komt in deze crisis. Verschillende kerken en organisaties laten weten dat Oekraïeners zich in grotere mate wenden tot God.

Zo is evangelisatiebeweging Awakening Europe aanwezig bij de grens van Polen met Oerkaïne in het Poolse Shehyni. Ze bieden praktische hulp, maar verkondigen hier ook het evangelie. Zij vertelden onder anderen het verhaal van Olga, die ze redden uit de handen van een mensenhandelaar: "We lieten haar weten dat er Iemand is die haar hart zal beschermen, voor altijd. Zijn naam is Jezus. Ze werd hierdoor geraakt. In gebed ontving ze genezing van verschillende kwalen die ze had opgelopen tijdens haar vlucht uit Oekraïne. Ze werd gered door Jezus' genade, bevrijd en verlost in ware vreugde, en vervuld met de Heilige Geest."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Er zijn mensen die het niet willen horen, maar het blijft toch wel een gegeven dat menselijke ellende eerder leidt tot bekering en een keuze voor God, dan vreedzame voorspoed.

Overigens: uiteindelijk is de ellende van eeuwig verloren zijn, groter dan wat ons hier op aarde kan overkomen, dus alles is betrekkelijk. Je zou derhalve kunnen stellen dat God goed doet, zelfs als Hij ellende toestaat.(Ik wil sowieso stellen dat God goed is.)