politie china
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2022 door Redactie

Chinese christenen vrij nadat ze 'illegaal' een christelijke conferentie wilden bezoeken

Een groep van vijf Chinese christenen werd gearresteerd toen zij de grens wilde oversteken om een christelijke conferentie te bezoeken. Na een lang juridisch proces en een gevangenisstraf zijn alle christenen weer op vrije voeten, meldt CBN News.

Ondanks de geldige papieren om naar Maleisië te reizen voor een conferentie in 2020, werden de christelijke leiders van Taiyan Zion Reformed Church Zhang Ligong, Wang Runyun, Wang Shiqiang, Zhang Yaowen, en Song Shoushan gearresteerd. Er volgde een lang juridisch proces. Tijdens het proces vertelden de christenen volgens China Aid het evangelie aan de aanwezige rechter en andere functionarissen. Ruim een jaar na de aanhouding werden de christenen definitief gevangengenomen. Naast de gevangenisstraf kregen de christenen in december 2021 te horen dat ze per persoon verschillende boetes van omgerekend tussen de 300 en 500 euro moesten betalen.

Twee gelovigen kregen een gevangenisstraf van zeven maanden, één christen werd na zes maanden vrijgelaten. "Song Soushan werd na zes maanden vrijgelaten. Hij was wat afgevallen, maar had veel rust over zijn tijd in de gevangenis. Hij vertelde zijn familie over de genade van God die hij had ervaren en hoe hij het evangelie had kunnen delen met andere gevangenen", meldt China Aid. De twee andere christenen, Wang Runyun, en Zhang Ligong, werden 27 maart 2022 pas vrijgelaten. "Lieve familie, we zijn weer veilig thuis. Bedankt voor jullie gebeden. We zijn erg dankbaar!", deelt Wang Runyun. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Heerlijk land... Daar moet de vrije wereld maar goed zaken mee blijven doen omdat ze daar zo lekker goedkoop zijn. Net als het gas uit Rusland.