genders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2022 door Redactie

Christelijk instituut uit Oostenrijk waarschuwt voor transgenderisme

Een christelijk insituut uit Oostenrijk waarschuwt voor de opkomst van een nieuwe genderideologie. Het Institut für Ehe und Familie (Instituut voor het huwelijk en familie, IEF) stelt dat transgenderisme, waarbij kinderen op jonge leeftijd worden gestimuleerd na te denken over welk geslacht zij (willen) hebben, gevaarlijk is voor hun ontwikkeling, aldus CNE News. "Het heeft grote gevolgen", stelt IEF.

IEF is actief in het toerusten, coachen en onderwijzen van Oostenrijkse gezinnen. Het christelijke instituut wijst op een Frans onderzoeksrapport waaruit blijkt dat de ontwikkeling van het denken van kinderen en jongvolwassenen nog niet ver genoeg gevorderd is om keuzes te maken over hun gender. Ze zijn volgens de Franse Academie psychologisch kwetsbaar en moeten om deze reden beschermd worden. Hun advies is om geen medische behandelingen te geven aan minderjarigen met genderdysforie.

Volgens IEF is het moeilijk om te onderscheiden of genderdysforie tijdelijk of permanent is bij mensen op jongere leeftijd. Zelfs bij volwassenen komt het regelmatig voor dat ze na hun 'transitie' nog steeds het gevoel hebben 'in een verkeerd lichaam' te zitten. IEF wijst hierbij op een groeiend aantal hersteloperaties waarin transgenders de transitie ongedaan maken en toch het gender aannemen waar ze mee geboren zijn. De medische consequenties van een operatie, gevolgd door een hersteloperatie zijn tot dusver nog onduidelijk, wel zijn er duidelijke aanwijzingen voor blijvende psychische problematiek. IEF waarschuwt dat transgenderisme kwetsbare jonge mensen mogelijk in verwarring brengt en de gevolgen van tijdelijke genderdysforie vergroot.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een waanzin om kinderen op jonge leeftijd te stimuleren na te denken over welk geslacht zij (willen) hebben. God schiep man en vrouw. Hij wist wat voor jou het beste was. Wil je het beter weten dan God?

Overigens: het biologisch geslacht is nooit te veranderen.
Vakanties
Hier adverteren?