Leprazending
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET LEPRAZENDING

 

In Ethiopië is de oogst drie jaar op rij mislukt en dat breekt mijn hart

Het slechte nieuws in de media lijkt zich op te stapelen en rampen van verschillende aard concurreren met elkaar om aandacht. Ondertussen voltrekt zich ook een stille ramp in Ethiopië: hongersnood. Er heerst nu extreme droogte door drie mislukte regenseizoenen op rij. Henno Couprie, directeur van Leprazending: "Mijn hart is geraakt en ik leef mee met de mensen die dit ongeziene leed ondergaan."

Ja, ik steun de slachtoffers van de hongersnood in Ethiopië

Er is onmiddellijk humanitaire steun nodig. De hongersnood loopt de komende maanden verder op. Naar schatting hebben 5,7 miljoen mensen voedselhulp nodig in zuidoost-Ethiopië, waaronder 500.000 ondervoede moeders en kinderen. Het Wereldvoedselprogramma van de Verengide Naties luidt de noodklok.

Mijn collega Beletchachew van Leprazending Ethiopië vertelde dat er heel veel moet gebeuren. Er komt gelukkig noodhulp op gang, maar dit is niet genoeg. Leprapatiënten en mensen met een handicap zijn extra kwetsbaar. Zij hebben vaak geen toegang tot noodhulp. Wij willen nu in actie komen met noodhulp pakketten, voordat het te laat is. Ik kan niet blijven zitten met het idee dat mensen die niet zo mobiel zijn, geen toegang hebben tot eten. Ik vraag dringend jullie hulp."

In tijden van crisis worden de meest kwetsbaren vaak vergeten

Ook in andere delen van Afrika zoals Tsjaad en DR Congo is er nood door gebrek aan voedsel en medische zorg. Leprapatiënten zie je niet gauw in het nieuws. In tijden van crisis worden de meest kwetsbaren vaak vergeten. Terwijl juist zij bescherming nodig hebben.

Als je op zo’n moment van betekenis kunt zijn, wil je maar één ding: helpen. Wij kunnen dat heel concreet doen. Voor een gift van 22 euro per maand helpt u al één persoon aan voedsel en hygiëne. Voor 60 euro per maand helpt u iemand aan urgente medische zorg en om een heel gezin (5 personen) van voedsel en hygiëne te voorzien is een maandelijkse bijdrage van 110 euro voldoende. Ook eenmalige giften helpen de leprapatiënten bij hun ergste nood op weg. 

Vandaag vraag ik u: wilt u naar hen omzien? Leprazending in Afrika heeft uw hulp nu nodig. Geef alstublieft wat u kunt geven. Uw gift helpt de meest kwetsbaren.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!
Henno Couprie - Directeur Leprazending

Ja, ik steun Leprazending met een gift!