Jack Cassidy
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

21 maart 2022 door Patrick Goede

Jack deed mee aan 'The Voice' en raakte verslaafd aan drugs: "Ik riep: laat mij leven, Heer!"

Jack Cassidy is afkomstig uit een succesvolle en muzikale familie. Het is dan ook geen verrassing als Jack aan een carrière voor zichzelf begint. Op zijn 17e mag Jack al meedoen aan talentenjacht The Voice. Hij maakt indruk en bereikt de groep met de beste twaalf zangers. Maar dan gaat het mis. Hij raakt verslaafd aan drugs.

Als Jack eruit ligt wil hij graag direct weer terug naar de roze wolk waarop hij zat tijdens de show. Hij zoekt de 'high' uit die tijd in de verkeerde middelen. CBN News sprak Jack Cassidy hierover. "Ik snoof één lijntje teveel die avond", vertelt Jack.

Bijbelkamp
Jack is de kleinzoon van actrice Shirley Jones, zijn vader en ooms zijn bekende zangers en musicalsterren. "Het was interessant om op te groeien als Cassidy, het was zeker een unieke ervaring. Mijn ouders probeerden mij altijd met beide benen op de grond te houden. Mijn moeder stuurde mij dan ook naar een Bijbelkamp als tiener, ze was er van overtuigd dat onze familie Jezus nodig had, ook omdat we als familie door een aantal moeilijkheden heen gingen."

Die zomer ervaart Jack de onvoorwaardelijke liefde van Jezus Christus voor het eerst en geeft hij zijn leven aan God. "Mijn gebed werd steeds meer een gebed om bewijs. Jezus liet zichzelf vervolgens op verschillende wonderbaarlijke manieren zien en gaf mij vrede temidden van chaotische omstandigheden. Er is kracht in Zijn naam."

Cocaïne
Jack wordt aanbiddingsleider op zijn middelbare school en vervolgens op zijn 17e geselecteerd voor The Voice. "Ik had nog nooit iets in die branche gedaan en het was absoluut mijn doel om die show te gaan winnen. Ik werkte met allerlei artiesten samen en dacht: dit is waar God mij voor gemaakt heeft."

Jack haalt het tot de beste twaalf zangers maar de terugkeer "naar normaal" is lastig voor de zanger. "Ik wilde die euforie weer terug, ik liet mij in met veel wereldse types en ging naar veel feesten. Voor even verdreven die feestjes de depressie die ik ervoer. Vanaf de eerste keer dat ik cocaïne gebruikte, was ik meteen verslaafd. Het verwoeste mijn leven op elke denkbare manier. Ik stal geld om aan drugs te kunnen komen."

Jack neemt vervolgens een nog zwaardere soort drugs en dat werd hem bijna fataal. "De lijn die ik die avond snoof, was teveel. Ik voelde mijn lichaam zichzelf uitschakelen. Mijn hart begon oncontroleerbaar te kloppen in mijn borst. Het voelde alsof ik een hartaanval zou krijgen. Ook al had ik God diep weggegraven in mijn leven op dat moment, in mijn wanhoop riep ik het uit naar Hem, in totale gebrokenheid en duisternis. Ik verdiende het niet om gered te worden maar God ademde leven in mij, er kwam vrede in mijn hart en ik voelde hoe Jezus mij letterlijk in leven hield."

Vervolgens werden de ogen van Jack geopend. Sinds 2018 heeft hij geen drugs meer gebruikt en hij gebruikt nu zijn muziek om God te aanbidden. Bekijk de onderstaande video!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen