Adrienne Johnson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

02 maart 2022 door Redactie

Krachtig getuigenis: overtuigde atheïst ontmoet Jezus in dieptepunt van depressie en suïcidale gedachten

Adrienne Johnson was een vurige atheïst die een hekel had aan alles wat met geloof, God en religie te maken had. In het dieptepunt van haar depressie en terwijl ze werd geteisterd door suïcidale gedachten, gebeurde er iets bijzonders. "Ik werd compleet verandert door Jezus", vertelt Johnson in haar getuigenis op CBN News.

"Ik was mijn hele leven al atheïst. Ik was een kettingroker, van top tot teen bedekt met tatoeages, met een losse seksuele moraal, suïcidaal en depressief. Maar Jezus veranderde mijn leven", aldus Johnson. Voor ze tot geloof kwam, was Adrienne Johnson altijd erg vijandig richting gelovigen. "Ik dacht dat iedereen die een religie aanhing of geloofde in een god gewoon niet zo slim was, niet zo intelligent. Alleen wat wetenschappelijk te bewijzen en rationeel te beargumenteren was, was waar in mijn ogen."

De voormalig atheïst geeft aan dat ze voor haar bekering "geen normen en waarden" had en "geen grenzen" kende. Ondertussen had ze een grote leegte in haar hart die ze probeerde te vullen met alles en iedereen die op haar pad kwam. "Ik had een gat in mijn hart die ik niet kón vullen, omdat ik God niet kende", vertelt Johnson. Toen ze ontrouw was geweest in haar huwelijk eindigde haar relatie in een scheiding. Dit was het dieptepunt voor Johnson. Ze was depressief en suïcidaal. In dat dieptepunt begon ze te onderzoeken of er niet toch meer was tussen hemel en aarde. In eerste instantie dook ze in New Age-religies en rituelen, maar het gat in haar hart bleef ongevuld.

"Toen een vriend van mij vroeg om mee te gaan naar een theatervoorstelling van C.S. Lewis' boek The Screwtape Letters (Brieven uit de hel) was ik met stomheid geslagen. Het raakte me zo diep dat ik het christendom ineens een 'optie' werd voor mij. Eerder was dit het laatste waar ik aan dacht om mijn rust te zoeken", aldus Johnson. Dit was het keerpunt. "Hoe meer ik leerde over God, Jezus en de Bijbel, hoe meer ik wist in mijn hart dat dit waar was."

Bekijk het hele getuigenis van Adrienne Johnson in de onderstaande video.

Denk je aan zelfmoord? Heb je hulp nodig? Bel naar 0800-0113 of kijk op 113.nl.


Getuigenis
- Hillie stapte uit een strenge geloofsgemeenschap: "Ik vroeg me af of het wel zin had om te leven"
- Netty is moeder van twee autistische zoons: "Het werd mij te veel"
- Dineke leidde een eenzaam bestaan na haar wonderlijke genezing: "Ik voelde me niet ziek en niet gezond"
- Lans leeft in een rolstoel: "Ik bid niet meer voor genezing"
- Dineke van Kooten was 14 jaar ziek (en genas tijdens een kloosterweekend)
Meer over Getuigenis »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen