straatkind Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2022 door Nienke Alblas

Hulporganisatie helpt Iraanse straatkinderen: "Ze geven hun hart aan Jezus"

Een groep christelijke hulporganisaties slaat de handen ineen om kwetsbare kinderen in Iran te helpen. In de hoofdstad Teheran werken ongeveer 4.600 kinderen dagelijks op straat om te overleven. Heart4Iran wil een verschil maken in het leven van die kinderen. "Kinderen geven hun hart aan Jezus", aldus Heart4Iran voorzitter Mike Ansari in gesprek met CBN News.

Sinds de coronacrisis is het aantal straatkinderen in Iran verder toegenomen. Ouders zijn overleden of werkloos en de kinderen werken op straat als autowassers, afvalverzamelaars of doen ander verschrikkelijk werk om geld te verdienen. Heart4Iran helpt kinderen en gezinnen met nieuw werk, financiële steun en voedselhulp.

Het effect van het project is groot. Naast de hulp voor straatkinderen, zette Heart4Iran het project Superbooks op. Via Superbooks verspreid de organisatie online Bijbelverhalen in de Iraanse moedertaal, het Farsi. "Dit heeft een grote impact op Iraanse gezinnen", aldus Ansari. "Kinderen geven hun hart aan Jezus, vaders en moeders starten met huisgemeentes en de vertaling wordt gebruikt om meer te leren over het christelijk geloof."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen