Afrikaans meisje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 januari 2022 door Redactie

22 meisjes ontvoerd door Nigeriaanse moslimextremisten bij aanval op christelijk dorp

Tijdens twee aanvallen in het noord-oosten van Nigeria zijn vier christenen vermoord en 22 meisjes ontvoerd door moslimextremisten. De groep van Islamitische Staat West-Afrikaanse Provincie (ISWAP) viel de overwegend christelijke dorpen aan op 14 en 20 januari, meldt Morning Star News. "Ik ken een van de meiden die ontvoerd is", vertelt de christen James Nkeki.

Naar verluidt werden bij de eerste aanval zeventien meisjes ontvoerd van ongeveer 10 tot 13 jaar oud. Bij de tweede aanval werden nog vijf meisjes meegenomen door de moslimextremisten van ISWAP. Daarnaast werd de lokale kerk en de winkel van een christelijke ondernemer platgebrand. Lokale christenen klampen vast aan gebed en het geloof. "Het platbranden van onze kerken kan ons niet stoppen in aanbidding", aldus buurtbewoner Victoria Dunga. "We bidden dat God ons zal bevrijden van dit kwaad", vult Nkeki aan.

Christenen in Nigeria hebben te maken met vervolging van verschillende radicale moslimterroristen. De extremisten van de Fulani-herdersstam, ISWAP en Boko Haram laten in het land een spoor van vernieling, ontvoering, dood en verdriet achter. Nigeria staat op plek 7 op de nieuwe Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Bijna dagelijks worden kerken aangevallen en in 2021 kwamen ruim 4.650 Nigeriaanse christenen om het leven als gevolg van christenvervolging.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
'Heer, ontferm U over deze kinderen en hun ouders'!
Vakanties
Hier adverteren?