Sameer, slachtoffer van lepra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET LEPRAZENDING

 

Sameer werd getroffen door lepra en kon zelfs zijn pen niet meer vasthouden

Lepra is meedogenloos. Sameer uit India (8 jaar) weet het. De ziekte tastte zijn zenuwen aan. Steeds vaker struikelde hij over zijn verzwakte benen, zijn pen kon hij niet meer vasthouden.

Naar school gaan lukte niet meer, terwijl leren zo belangrijk is voor zijn toekomst. Als vriendjes voetballen, moet hij toekijken. Neerslachtig denkt hij: ‘hoe moet ik verder?’ Zonder hulp blijft lepra voortwoekeren, ook onder kinderen. Het zal jonge lichamen blijvend beschadigen. Het zal ervoor zorgen dat kinderen verstoten worden, uit angst voor besmetting, uit angst dat lepra een straf van de goden is.

Omzien naar mensen met lepra
Zondag 30 januari was het Wereld Lepra Dag. Een dag met speciale aandacht voor mensen met lepra. Jezus keek om naar zieken, naar melaatsen. Hij genas hen! Laten we voortzetten wat Hij begon. Met jouw hulp kunnen we lepra vroegtijdig opsporen en snel behandelen, zodat lepra stopt én handicaps voorkomen worden. Voor alle mensen, één voor één. Op weg naar een wereld zonder lepra.

Help je ook mee lepra geschiedenis te maken? Het kan via www.leprazending.nl. Kijk daar ook het filmpje van Sameer. Kun je je voorstellen hoe dankbaar Sameer zal zijn als hij is genezen?