Gergem uddel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2022 door GerGeminfo

Ds. G. Mouw (79) overleden: 'Hij is verlost, God heeft hem welgedaan'

Maandagmiddag is ds. G. Mouw, emerituspredikant binnen de Gereformeerde Gemeenten, op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt GerGeminfo. Hij diende de kerk bijna veertig jaar als predikant en was de laatste jaren verbonden aan de Gereformeerde Gemeenten te Uddel.

Ds. Mouw werd geboren op 20 mei 1942. In 1978 werd hij toegelaten tot de studie aan de Theologische School, samen met de broeders Burggraaf (Rotterdam), van Dijk (Dirksland) en Sonnevelt (Zoetermeer). Na een studie van 4 jaar werd Mouw beroepbaar gesteld en nam hij het beroep van Genemuiden aan.

Op 15 september 1982 werd kand. Mouw tot predikant bevestigd door ds. K. de Gier met de woorden uit 2 Korinthe 3 vers 5 en 6: 'Niet dat wij van onszelven bekwaam zijn iets te denken, als uit onszelven; maar onze bekwaamheid is uit God; Die ons ook bekwaam gemaakt heeft, om te zijn dienaars des Nieuwen Testaments, niet der letter, maar des Geestes; want de letter doodt, maar de Geest maakt levend'.

In de avonddienst deed ds. Mouw intrede vanuit Jesaja 40 vers 6 en 8: 'Een stem zegt: Roept! En hij zegt: Wat zal ik roepen? Alle vlees is gras, en al zijn goedertierenheid als een bloem des velds. Het gras verdort, de bloem valt af, als de Geest des HEEREN daarin blaast; voorwaar, het volk is gras. Het gras verdort, de bloem valt af; maar het Woord onzes Gods bestaat in der eeuwigheid'.

Elf jaar diende ds. Mouw zijn eerste gemeente. In juli 1993 kwam een beroep uit De Valk - Wekerom dat hij mocht aannemen. Hij zou de tweede predikant worden in deze jonge gemeente. In oktober werd hij er bevestigd door ds. P. Blok.

Na ruim vijf jaar verwisselde ds. Mouw deze gemeente met Uddel. Op 12 januari 1999 werd hij eraan verbonden door ds. C. Hogchem. 16,5 jaar mocht hij er werkzaam zijn.

Op 1 juli 2015 ging ds. Mouw vanwege gezondheidsredenen met emeritaat. Nu is hij verlost, God heeft hem welgedaan.

Foto: GerGeminfo

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Hij is verlost! Wat mooi toch als dat gezegd kan worden ,van iemand die overleden is! Bij mijn vader is dat ook geprofeteerd ,geweldig!!