Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2022 door Redactie

CU speelt volgens Gert-Jan Segers "cruciale rol in verdedigen vrijheid ongevaccineerden"

Afgelopen vrijdag was CU-leider Gert-Jan Segers te gast in het tv-programma Uitgelicht! op Family7. Daarbij benadrukte hij nog maar eens dat zijn partij tegen 2G is. Hij vertelde ook niet te snappen waarom veel mensen het tegenovergesteldedenken. Daarnaast sprak hij over onder meer het World Economic Forum (WEF) en onderwijsvrijheid.

“Ik ben om heel veel redenen niet voor 2G”, maakte Segers al snel duidelijk in de uitzending. “Je verdeelt het land en de samenleving, je drukt mensen echt in een hoek. Dat is een reden, en daarnaast is er deze week een wetenschappelijke studie naar buiten gekomen die zegt dat het niet effectief is. Omdat het vaccin niet 100 procent zeker is, kunnen ook gevaccineerde mensen besmet zijn. Het is niet waterdicht, niet effectief en het helpt nauwelijks bij het verhogen van de vaccinatiegraad.”

Segers vertelt vervolgens dat zijn partij een eigen alternatief naar voren schuift, het inmiddels veelbesproken 1G-beleid, waarbij iedereen moet testen, gevaccineerd of niet. Segers stelde oprecht niet te begrijpen dat veel mensen denken dat CU voor 2G zou zijn. “Kijk naar de rol die de ChristenUnie nu speelt. We hebben 2G in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. We hebben allemaal landen om ons heen met 2G-beleid, maar niet in Nederland. Door wie komt dat? Welke partij is daar beslissend in? Je kunt kritiek hebben, maar dat je niet ziet dat CU een cruciale rol heeft in het verdedigen van de vrijheid van ongevaccineerden? Waarom zie je het niet? Waarom zie je niet welke rol wij spelen?”

De partijleider vertelde zich ook oprecht zorgen te maken over christenen die het World Economic Forum groot maken en het coronabeleid opblazen. “Alsof dit het is en het hierom draait. Ik zou twee Bijbelse woorden willen noemen waartoe wij worden opgeroepen in het Nieuwe Testament: ‘Wees waakzaam en wees nuchter.’ Waakzaam, jazeker. Je moet kijken naar economische machtsconcentratie, naar geldconcentratie, naar tendensen en hoe internationale organisaties bepaalde agenda’s promoten. Daarin moet je waakzaam zijn. Maar je moet ook nuchter zijn.”

“Het WEF is een grote praatclub”, vervolgde Segers. “Ze hebben inderdaad heel veel invloed en veel mensen die daar komen spreken. Maar alles is in de openbaarheid, ook wat ze op enige manier te maken hebben met de Nederlandse regering en politiek.”

Ook het groeiende wantrouwen richting de overheid kwam ter sprake. Segers sprak daarbij een bijzondere wens uit voor christelijk Nederland: “Wat ik echt hoop is dat we beseffen dat onze eenheid niet in coronabeleid zit maar in Christus. Dat we elkaar vasthouden als christenen en ons niet tegen elkaar laten uitspelen.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Mede dankzij deze draaier zitten we in de situatie zoals die nu is in NL. Zie hiervoor het stemgedrag van de CU in de afgelopen 2 jaar. Nu opeens een mening over het WEF ? 2 weken terug wist Segers nog niet van het bestaan. 1G? HELEMAAL GEEN G! dit is nl de opmaat naar een digitaal controlesysteem, de natte droom van de EU en andere schimmige clubjes. Misschien is de CU tot inkeer gekomen, we gaan het zien.