CGK Renswoude
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2022 door Jeffrey Schipper

CGK Renswoude stemt over komst nieuwe dominee

In de zoektocht naar een nieuwe predikant is de christelijke gereformeerde gemeente (CGK) in Renswoude (foto) uitgekomen bij ds. J. de Bruin uit Elburg en ds. A. J. T. Ruis (Rotterdam-Kralingen). Op 27 januari brengen gemeenteleden hun stem uit op één van de twee.

De gemeente in Renswoude is op zoek naar een nieuwe dominee vanwege het emeritaat van ds. J. M. J. Kieviet. Na vier jaar nam de christelijke gereformeerde predikant die eerder actief was in Rotterdam-Kralingen en Dordrecht in 2019 afscheid van de gemeente. “Mijn vrouw vreest dat het emeritaat in de praktijk weinig verandert”, zei hij eerder in dit interview met CIP.nl. Ds. Ruis bedankte in 2019 voor een beroep uit Renswoude. Ook ds. M. A. Kempeneers (toen Katwijk aan Zee, nu Barendrecht), ds. A. A. Egas (Damwoude), ds. C. P. de Boer (Sliedrecht-Bethel) en ds. A. C. Uitslag (Urk-Eben Haezer) bedankten sinds het vertrek van Kieviet voor beroepen uit de Utrechtse plaats.

Ds. H. J. Vazquez denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrek uit Emmen. De christelijke gereformeerde predikant heeft beroepen ontvangen uit Apeldoorn-Zuid en Eindhoven. Apeldoorn-Zuid is vacant sinds ds. M. Oppenhuizen in 2018 met emeritaat ging. In Eindhoven zoeken de christelijke gereformeerden een opvolger voor ds. A. van der Maarl, die een paar jaar geleden met emeritaat ging.

Foto: CGK Renswoude

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik hoop dat de CG broers en zussen in Renswoude aäspoedig een predikant mogen ontvangen, maar hoort beroepingswerk wel op Cvandaag? Stel dat elke kerk het beroepingswel en wee aan Cvandaag meedeelt....
Vakanties
Hier adverteren?