Hiddema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2022 door Redactie

Theo Hiddema vindt reactie Segers op fakkeldrager curieus: 'Baudet moet het doelwit zijn'

In een ingezonden artikel in HP De Tijd stelt FVD-Senator Theo Hiddema niet te begrijpen dat uitgerekend CU-voorman Gert-Jan Segers direct naar Thierry Baudet wees toen Max van den B. besloot met een grote fakkel bij D66-leider Sigrid Kaag aan te bellen. Hiddema noemt de actie van Van den B. cynisch een ‘vertoon van godsvrucht’.

"Voor alle denkers en duiders is de hier toch logische redegeving dat Onze Lieve Heer rare kostgangers heeft niet interessant", schrijft het Eerste Kamerlid in het artikel over het incident. "Hun heilig vertoon van zorg over de natie heeft extra glans nodig door de aanwezigheid van een zondebok van groter formaat. Baudet moet het doelwit zijn!"

Hiddema noemt dat echter een "geforceerd keuze": "Onze fakkeldrager heeft immers klip en klaar duidelijk gemaakt wie hij voor zijn actie verantwoordelijk weet: God ging aan hem voorbij, met God heeft hij direct contact en God heeft hem deze missie opgedragen. Merkwaardig is daarom om na zo’n vertoon van godsvrucht de onvolkomen sterveling Baudet als aanstichter aan te wijzen. Curieus ook dat de christen-politicus Gert-Jan Segers aan deze goddelijke intentie voorbijgaat en al als eerste Baudet aanvalt."

Max van den B. besloot tijdens een fakkeltocht begin dit jaar om een bezoek te brengen aan het huis van Sigrid Kaag. Daarbij gedroeg hij zich intimiderend, schreeuwde leuzen over NSB, World Economic Forum en Bill Gates en filmde naar binnen. Na aangifte van Kaag is hij inmiddels veroordeeld tot een half jaar cel. Van den B. profileert zich als christen en stelde diverse malen te handelen in opdracht van God. “Ik wil licht in de duisternis brengen en kom in de geestelijke autoriteit van Jezus”, zei hij nog tijdens de rechtszaak.

Segers stelde kort na het incident dat het gebeuren de oogst is van wat wordt gezaaid door Forum voor Democratie. "Als je keer op keer het gif van ‘verzet’, ‘tribunalen’, en ‘opsluiting van je politieke tegenstanders’ zaait, dan is dit het soort intimidatie en bedreiging dat je oogst", schreef hij op Twitter. "Tegen iedereen met een zwak voor FVD zou ik willen zeggen: word wakker."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Eens met Hiddema. De christelijke achtergrond van de daad van Van den B. wordt geheel genegeerd, en het beschuldigend wijzen naar Baudet als de oorzaak is tendentieus. Het komt ‘links’ goed uit om zo het FVD weer eens in een kwaad daglicht te kunnen stellen. Ik hoop dat velen er doorheen prikken.