Kees Hendriksen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Fractie-assistent CU Almere deelt verhaal na "onterechte" beschuldiging van discriminatie

'Er moet me iets van het hart. De afgelopen week was een heftige week. Uit de krant moest ik vernemen dat de fractie waarvan ik deel uitmaak wordt beschuldigd van machtsmisbruik en discriminatie.' Kees Hendriksen, fractie-assistent van de ChristenUnie in Almere, legt via Facebook uit waarom de beschuldiging hard binnenkwam.

CU-raadslid Berneditha Rijssel-Omusuo beschuldigde haar eigen partij vorige week van discriminatie en machtsmisbruik. ChristenUnie Almere ontkende de aantijgingen eerder en stelde dat haar boosheid vooral te maken heeft met het feit dat ze geen plaats heeft op de nieuwe kandidatenlijst. Inmiddels is bekend geworden dat Rijssel-Omusuo overstapt naar BIJ1. Die partij gaat in maart voor het eerst meedoen aan de lokale verkiezingen in Almere. De partij is van plan om haar een plek te geven op de kandidatenlijst. 

Verklaring Kees Hendriksen
"Ik weet vanuit mijn verleden wat het is om buitengesloten te worden", schrijft Hendriksen "Om vernederd te worden. Om het gevoel te hebben dat je er niet bij mag horen. Ik weet hoe het voelt om uitgescholden te worden, genegeerd en gediscrimineerd te worden." Drie jaar geleden bracht de fractie-assistent via CIP.nl onder woorden waarom hij als homoseksueel niet blij was met de Nashvilleverklaring. 'Voor mij persoonlijk is het inmiddels al 15 jaar een innerlijke worsteling. Wat wil God met mijn leven? Vraagt Hij van me om alleen te blijven? Of toch niet?', stelde hij in dit artikel.

"Als er iets is wat mij drijft om politiek actief te zijn, dan is het mijn grote rechtvaardigheidsgevoel en mijn bloedhekel aan onrecht", stelt Hendriksen in zijn Facebook-statement. "Ik weet ook waar dit vandaan komt. Mijn moeilijke tienertijd, mijn jaren in de kast, mijn ingewikkelde coming-out, het heeft mij gevormd tot wie ik ben. Als ik in mijn nabije omgeving ook maar één klein spoor van onrecht ontdek, als er ook maar het geringste vermoeden is van oneerlijkheid, als er ook maar een heel klein beetje ongelijkheid bestaat, dan is er voor mij maar één optie: opstaan, uitspreken en vechten.

Toen ik vijf jaar geleden betrokken raakte bij de ChristenUnie in Almere kwam ik terecht in een warm bad. Ik voelde me veilig, geaccepteerd en kon er mezelf zijn. Ik heb ervaren dat mijn inbreng gewaardeerd wordt. Er was vertrouwen, respect en vriendschappelijke liefde. Ik heb ervaren hoe het is om een Unie te zijn van verschillende Christenen, met verschillende meningen, geloofsopvattingen, verschillende visies over bijv. seksuele geaardheid en genderidentiteit, maar met een gezamenlijk verlangen om in eenheid te werken aan het verwezenlijken van politieke idealen. Ik voel me er nog steeds thuis en heb me met veel overtuiging en passie opnieuw kandidaat gesteld.

De pijn van de in mijn ogen onterechte beschuldiging werkt verlammend. Maar dan komt toch de vechter in mij weer naar boven: Onrecht heeft niét het laatste woord! Recht en vrede zúllen zegevieren!", aldus Hendriksen.

Lees ook: Raadslid dat CU Almere beschuldigde van discriminatie en machtsmisbruik vertrekt naar BIJ1.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Als ze gewoon op de lijst was gekomen, was er niets aan de hand geweest. Maar gezien het feit dat ze nu raadslid is, en op de nieuwe lijst geeneens meer voorkomt, zegt vooral iets over het functioneren van haar zelf. Wijselijk genoeg doet de CU Almere daar verder geen uitspraken over.
Vakanties
Hier adverteren?