Lecrae
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 januari 2022 door Redactie

Concertlocatie blaast show rapper Lecrae af na tweet over "institutioneel" christendom

De bekende christelijke rapper Lecrae zou in 2022 een grote tour maken door de Verenigde Staten. Een van de concerten is nu afgelast, nadat de rapper zich negatief uitliet over de Amerikaanse kerkcultuur. "Ik dacht dat ik klaar was met het christendom, maar ik was gewoon klaar met de institutionele, bedrijfskundige, gestructureerde, gepolitiseerde, culturele versie van het geloof", aldus Lecrae op Twitter. De volgende dag vulde Lecrae zijn tweet aan: "Er is net een show afgezegd door deze tweet. Dat bewijst mijn punt maar weer."

In de afgelopen jaren is heeft rapper Lecrae zijn geloof opnieuw onder de loop genomen. Hij werd in 2017 erg gekwetst door andere christenen, vertelt hij aan de Christian Post, waarna hij opnieuw na ging denken over het geloof, de kerk en God. "Ik tweette dit, omdat het mij opviel dat meerdere diepgelovige christenen uit mijn omgeving het 'christendom' vaarwel hebben gezegd dit jaar", aldus de reactie van Lecrae. "Ik herken me heel goed in hoe zij zich voelen. Maar ik denk dat we het kind niet met het badwater weg moeten gooien. Mijn tweet was bedoeld om mensen te bemoedigen om niet het geloof vaarwel te zeggen, omdat ze moeite hebben met dingen die christenen en kerken doen. Soms heb je niet een probleem met het geloof zelf, maar de vormgeving van het geloof door anderen." Het is niet de eerste keer dat de rapper zich negatief uitlaat over de kerkcultuur. "Ik hou van Jezus, maar niet van de kerk", gaf hij aan in een eerder interview.

De tweet van de Amerikaanse rapper viel niet bij iedereen in goede aarde. Een van de concertlocaties waar Lecrae op zijn tour zou optreden, blies de geplande show af. Om welke locatie dit gaat, laat Lecrae in het midden. "Het heeft niet alleen effect op mij, maar ook andere artiesten die met mij mee gaan op tour", aldus Lecrae. Ondanks het verlies van de show, volgers en andere steun, staat de rapper er niet alleen voor. Hij heeft naar eigen zeggen verschillende nieuwe voorstellen gehad van locaties die hem graag welkom heten voor het geven van een concert op de geplande datum.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is evident dat vrijwel in elke kerk zich omstandigheden voordoen die macht gerelateerd zijn. hier kunnen jeugdtrauma's aan ten grondslag liggen. Ik heb ervaren dat dit kan gaan spelen bij conflicten in de kerk. Dan gaat het meer om het eigen gelijk i.p.v. de Bijbelse zienswijze hierop. Verbrokenheid als bedoeld in Psalm 51:19 is een kostbaar iets maar vergt wel het durven herkennen van je eigen onvolmaaktheid en van daaruit gaan werken aan je herstel en daardoor het herstel voor de ander.
Vakanties
Hier adverteren?