Otto Grevink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 januari 2022 door Jeffrey Schipper

PKN-predikant voelde zich misselijk tijdens BOOS-uitzending over The Voice of Holland

Boosheid. Woede. Onmacht. Walging. Al tijdens de uitzending van BOOS over het vermeend seksueel ongewenst gedrag bij The Voice of Holland voelt dominee Otto Grevink zich misselijk worden. De PKN-predikant schreef een blog voor MijnKerk.nl naar aanleiding van het schandaal.

Verschillende vrouwen deden vorige week hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma in de uitzending BOOS. Daarin gaat het onder meer over bandleider Jeroen Rietbergen en de coaches Marco Borsato en Ali B. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende de aantijgingen aan zijn adres en stapte op. Hij gaf toe dat hij in het verleden relaties van "seksuele aard" met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma. Tegen The Voice-coach Ali B liggen twee aangiftes bij het Openbaar Ministerie.

'Toch is het belangrijk dat ik mijn boosheid onderzoek om iets te ontdekken waarmee ik verder kan. Anders wordt het afreageren', benadrukt Grevink in zijn column. 'John de Mol moet zich niet afvragen of zijn zwager Jeroen Rietbergen als bandleider macht had. Dat had hij. Punt. Omdat hij bandleider is. En seksuele relaties, toespelingen en aanrakingen zijn per definitie in een machtsrelatie onaanvaardbaar. Zelfs als het met ‘wederzijdse instemming’ gebeurt.'

Volgens de PKN-predikant moet het principe dat dit gedrag 'niet door de beugel kan weer duidelijk worden. Anders zijn het wéér de slachtoffers die zich moeten verdedigen.'

Lees hier de volledige blogs van ds. Otto Grevink.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Inderdaad is de reactie van ds. Grevink heel begrijpelijk, en terecht. Maar waar ik me over verbaas, is dat ik in de media niets hoor over de (mogelijke) aanstichters van grensoverschrijdend gedrag door mannen, namelijk pornofilms op internet, dubieuze films op tv, aanstootgevende billboards, reclames in bushokjes, etc., etc..