Liberia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2022 door Redactie

29 christenen in Liberia omgekomen bij aanval op kerk

Minstens 29 mensen zijn tijdens een grote christelijke bijeekomst in Liberia om het leven gekomen bij een aanval op een kerk. Ze kwamen om door verdrukking in de mensenmassa. Onder hen zijn elf kinderen en een zwangere vrouw. Honderden mensen hadden zich verzameld voor een 'crusade' van apostel Abraham Kromah. Toen na de collecte gewapende bendeleden de bijeenkomst binnenvielen, brak er paniek uit en werden mensen onder de voet gelopen.

Volgens de BBC geloven de volgelingen van Abraham Kromah dat hij mensen kan bijstaan en genezen door gebed. De voorganger is ondervraagd door de politie om zo meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies gebeurd is. Eén van de bendeleden is inmiddels opgepakt. President George Weah van Liberia, de voormalig profvoetballer, heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Het Rode Kruis heeft tenten opgezet zodat familieleden met behulp van foto's hun geliefden kunnen identificeren. Liberia kampt nog steeds met de nasleep van de burgeroorlog uit 2003, toen veel kindsoldaten gerekruteerd werden. Het gemiddelde inkomen is er minder dan 2 dollar per dag. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen