Jan van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Refoweb-vragensteller: Ben ik nu te zwak of te ongelovig voor God?

"Ik heb geen Bijbelteksten in mijn hoofd om mensen antwoorden te geven of om te getuigen dat Hij alleen belangrijk is in plaats van al die situaties die nu lopen. Ben ik nu te zwak of te ongelovig voor God? Ik mis zo mijn zekerheid en ik neem ook te weinig tijd om er aan te werken en met te verdiepen in het Woord. De hele week werk en het huishouden vergt veel energie. Als Jezus nu terugkomt of ik kom te sterven, is het dan goed genoeg?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Ik kan wel naast je komen zitten en samen met je bladeren in Gods Woord", antwoordt evangelist Jan van Dooijeweert (foto). "Het eerste wat ik dan wil doen is proberen je te helpen om Jezus beter te leren kennen, zoals Hij er uit ziet in de Bijbel. Je niet meer laten leiden door allerlei opmerkingen die rondom op je af komen. Als je de Heere wil volgen zijn er altijd raadgevers genoeg. En het wemelt van mensen die veel beter zijn dan ik ben. Maar weet je dat deze mensen misschien dezelfde worstelingen hebben als wij?!

Ga om te beginnen het evangelie naar Lukas eens lezen. Begin bij Lukas 1:1 en lees ieder vers dat Lukas neerschreef. Waarom Lukas? Omdat hij echt bij het begin begint! Hij volgt het hele leven van de Heere Jezus. Je moet als je ‘s nachts wakker gemaakt wordt, gelijk over Hem kunnen spreken. Ga vooral niet krampachtig doen. Dat hoort niet bij de dienst van de Heere. Wees rustig maar wel geordend in het lezen in de Bijbel en het leiden van je gezin. Ga jezelf er toe zetten om te geloven wat de Heiland zegt. Dat is heel wat, hoor. En heel indrukwekkend.

Probeer per dag een vast stukje tijd in te ruimen voor je omgang met de Heere. Je kunt zelf het best zien welk uur dat zou kunnen zijn. Laat je in deze stille tijd nergens door afleiden. Spreek met de Heere, lees in Zijn woord. Verander je bidden van vragen in belijden en lofprijzing. De dienst van de Heere vraagt wel wat tijd om je te verdiepen in het Woord van God, maar aan de andere kant geeft het je een vrijheid zo groot, dat je het soms niet op kunt. Dat werpt vrucht af voor de ander", aldus de evangelist.

Lees zijn volledige antwoord in de vragenrubriek van Refoweb.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen