Henk Staghouwer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2022 door Redactie

Ministerploeg bezit veel vastgoed: CU-minister spant de kroon

De kersverse minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge kan zijn borst de komende vier jaar nat maken. Er heerst namelijk een woningtekort in Nederland. In het afgelopen jaar groeide de bevolking bovendien met 115.000 mensen, waardoor de woningnood alleen maar gaat toenemen. De ministers zelf hoeven zich echter geen zorgen te maken. Minstens elf van de nieuwe ministers beschikken naast hun woning over een of meerdere andere panden. Een CU-minister spant daarbij de kroon.

Dat blijkt uit de openbaarmaking van de belangen van de nieuwe ministers, zo onderzocht RTL Nieuws. Daarin valt te lezen welke ministers hoeveel panden bezitten. Veel van hen hebben naast hun eigen woning ook een vakantiewoning, die in sommige gevallen ook verhuurd wordt. Minstens elf van de ministers in het nieuwe kabinet beschikken over mimimaal één extra pand. De bewindspersoon met de meeste panden is Henk Staghouwer die namens de ChristenUnie minister is van Landbouw. Staghouwer beschikt volgens de openbaarmaking over maar liefst zeven registergoederen. Deze worden allemaal verhuurd. Het kan gaan om een huis, maar ook een appartement.

Het gaat in totaal om 22 extra panden, wat neerkomt op een minimumaantal panden van 42 voor 20 personen. Dit betekent dat de ministers gemiddeld iets meer dan 2 panden per persoon bezitten. Nieuwsanalist Johan Derksen sprak eerder deze week in het programma VI Vandaag schande van dit gegeven. “Het is asociaal dat ministers meerdere huizen hebben terwijl er een woningtekort is. Een vakantiehuisje in het buitenland snap ik nog. Maar als je zoveel panden bezit met de huidige woningnood is het óf asociaal of gewoon goedkoop de huisjesmelker uithangen.”

Foto: Rijksoverheid.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het hebben van bezit is geen schande, maar hoe je daarmee omgaat is wel een ding.