Sara Skyttedal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2022 door Patrick Goede

Zweedse Europarlementariër: "Abortus was de grootste fout van mijn leven"

De Zweedse christendemocraat Sara Skyttedal, die aan het Europese Parlement deelneemt, heeft zich publiekelijk uitgesproken over het berouw dat ze had na haar keuze voor abortus. In aanloop naar de Europese verkiezingen in 2019 werden de Zweedse christendemocraten aangevallen op hun anti-abortus standpunt, dit was extra pijnlijk voor de 35-jarige Skyttedal omdat ze in 2016 zelf een abortus had ondergaan.

Het Zweedse televisieprogramma 'My Truth' zond het verhaal van Skyttedal afgelopen week uit. De Europarlementariër bevond zich destijds in een onduidelijke relatie en had de zorg voor het kind op zichzelf moeten nemen. Ze koos daarom uiteindelijk voor een abortus.

Ze vertelt dat ze in die tijd niet luisterde naar haar innerlijke overtuigingen: "Ik gaf toe aan de angst voor het mezelf zijn. De angst dat ik iemand anders dwong om ouder te zijn en de angst wat anderen van mij zouden vinden. Maar ik heb geleerd dat je geen beslissingen moet maken die in conflict zijn met je innerlijke overtuiging. Daar ga je je heel slecht over voelen. Het was de grootste fout van mijn leven."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als je dit aangrijpende verhaal leest, dan is het wel heel wrang dat Macron wil van abortus een mensenrecht maken. Zie https://cip.nl/89199-franse-president-macron-wil-van-abortus-europees-grondrecht-maken-zeer-kwalijk?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2022Jan20
Vakanties
Hier adverteren?