John MacArthur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2022 door Redactie

YouTube verwijdert preek John MacArthur na uitspraak: "Transgenders bestaan niet"

Een preek van voorganger John MacArthur is verwijderd door YouTube vanwege 'haatzaaierij'. In de video spreekt de voorganger van Grace Community Church over Bijbelse seksualiteit. "Transgenders bestaan niet", aldus MacArthur in de boodschap. De video werd gerapporteerd bij YouTube en is vervolgens offline gehaald, meldt CBN News.

"Je kan niet transgender zijn. Je ben XX of XY, dat zijn de enige opties. God schiep de mens als mannelijk en vrouwelijk. Dat staat genetisch vast, dat is iets fysieks, het is wetenschappelijk te bewijzen. Dat is de realiteit", zegt MacArthur in het omstreden fragment uit zijn preek. De preek werd gehouden in Grace Community Church in Los Angeles, een populaire conservatieve kerk met ruim 8.000 leden. Vanwege het coronavirus werd de dienst vooral online bekeken. Een van de kijkers rapporteerde de preek bij YouTube. YouTube geeft aan dat een team de gerapporteerde uitspraak heeft bekeken en heeft besloten de video te verwijderen vanwege 'haatzaaierij'. "Het is een schending van ons beleid", is de reactie van het grote social mediakanaal.

Jenna Ellis van de christelijke belangenbehartiger Thomas More Society komt op voor het behoud van christelijke normen en waarden in de Verenigde Staten. "Als Amerikanen niets doen om Big tech te stoppen zal dit nieuwe 'regime' de macht overnemen en onze rechten op vrijheid van meningsuiting en het praktiseren van religie ontnemen. De impact hiervan zal verschrikkelijk groot zijn", aldus Ellis. De conservatieve commentator Todd Starnes sluit zich hierbij aan. "Amerikanen moeten zich voorbereiden op een tijd waarin voorgangers en religieuze leiders vervolgd zullen worden voor het verkondigen van het Woord van God", aldus Starnes.

Onlangs publiceerde CIP.nl een briefwisseling tussen ds. Van Reenen en transgender Elbert Bot. Bekijk ook onderstand video-interview met ds. M. van Reenen.


Big Tech
- Macht van Big Tech neemt toe: waakzame christenen harder nodig dan ooit
- Is de opkomst van Big Tech een groot gevaar? Vier christenen geven antwoord
- Facebook opent aanval op tegenstanders coronavaccin
- Rick Bouter wijst christenen op het gevaar van Big Tech: "Grens tussen echt en nep vervaagt"
- Christelijke arts spreekt zich uit over het gebruik van hersenchips door Big Tech
Meer over Big Tech »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Terecht zegt MacArthur: “God schiep de mens als mannelijk en vrouwelijk. Dat staat genetisch vast, dat is iets fysieks, het is wetenschappelijk te bewijzen. Dat is de realiteit". Een uitspraak vanuit de Bijbel en op grond van wetenschap. Het is toch wel opmerkelijk dat al snel het argument van haatzaaierij wordt gebruikt.