Vader en zoon
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

21 januari 2022 door Patrick Goede

Zoon draagt chronisch zieke vader uren door de jungle voor coronavaccinatie

Een foto van een 24-jarige man die zijn chronische zieke vader (67) door het Braziliaanse Amazonegebied draagt is de wereld overgegaan. De twee waren op weg om een coronavaccinatie te ontvangen en tonen volgens de BBC de logistieke uitdagingen waar de wereld voor staat met betrekking tot de bestrijding van het virus. De inheemse gemeenschap van Brazilië verloor al 853 mensen aan Covid-19, maar volgens deskundigen zijn het er waarschijnlijk meer dan 1000.

Erik Jennings Simões is tropenarts en hij maakte de foto nadat de twee hun vaccinatie hadden ontvangen. Hij schat dat de twee vijf á zes uur door de wildernis zijn gelopen om bij hem te komen. "Het was een prachtig voorbeeld van de liefdevolle relatie tussen hen." De 24-jarige Tawy Zo'é en zijn vader Wahu Zo'é behoren tot een inheemse stam met zo'n 325 leden die in grote afzondering leven, daarom kreeg de groep de hoogste prioriteit om gevaccineerd te kunnen worden. Vanwege het grote gebied waar de stam actief is werd besloten een centraal punt te kiezen waar ze naartoe konden komen voor een vaccin.

Dokter Jennings maakte de foto al in januari vorig jaar maar besloot deze nu pas op Instagram te delen om "wat positiviteit te brengen". De 67-jarige Wahu had chronische blaasproblemen en kon nog nauwelijks zien. Hij is afgelopen september overleden, waaraan precies is niet duidelijk. Zoon Tawy heeft inmiddels drie doses van het vaccin gekregen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Sorry, maar er is bewijs dat deze foto fake is..hij is gehaald uit een artikel van 2015...!