Roberta Metsola
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 januari 2022 door Redactie

Nieuwe voorzitter Europees Parlement is pro-life

De nieuwe voorzitter van het Europese Parlement wordt ondanks dat ze een vrouw is, niet warm onthaald door feministen. Roberta Metsola uit Malta is namelijk tegen abortus. Christenen en pro-life activisten zijn daarentegen blij met een geluid tegen abortus in de EU, meldt CNE News.

Metsola is de derde vrouwelijke voorzitter van het Europese bestuursorgaan. De rooms-katholieke moeder van vier kinderen is voor betere opvang van migranten uit Afrika, voor homorechten en vecht tegen corruptie. Daarnaast is ze "categorisch" tegen abortus. Dit betekent dat ze niet tegen een onbeperkt abortusrecht is, maar bijvoorbeeld wel in uitzonderingssituaties zoals misbruik of medische situaties. Zo stemde Metsola in juni 2021 nog tegen het voorstel abortus een mensenrecht te maken. Ook stemde de Maltese politica tegen het initiatief abortus toegankelijker te maken.

Malta kent een van de meest beperkte abortuswetgevingen van Europa. Het land is grotendeels rooms-katholiek en kent vooral pro-life standpunten in het politieke veld. Wetten beschermen moeders en kinderen voor abortus tenzij er sprake is van seksueel misbruik of het leven van de moeder in gevaar is door de zwangerschap. De regelgeving voor abortus is nog strenger dan in Polen, een land dat veel bekritiseerd wordt om haar abortuswetgeving.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen