Noord Amerikaanse pastors
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 januari 2022 door Patrick Goede

4000 Noord-Amerikaanse pastors komen in opstand tegen nieuwe wet over homogenezingstherapie

De Canadese 'Bill C-4', een wet tegen homogenezingstherapie of conversietherapie, kan ervoor zorgen dat uitvoerders van dergelijke praktijken vijf jaar lang in de cel terechtkomen. 4000 Noord-Amerikaanse voorgangers komen nu tegen de wet in opstand, dat meldt Fox News.

Onder hen is ook de omstreden voorganger Artur Pawlowski, die al meerdere keren werd opgepakt vanwege het overtreden van coronamaatregelen met zijn kerk. "Dit zijn rechtstreekse Sovjet-praktijken. Dit is niet nieuws onder de zon", zegt hij over de nieuwe Canadese wet. "Ik groeide op achter het ijzeren gordijn. De regering vertelde je wat je wel en niet kon zeggen. Ik zal altijd de volledige Bijbel blijven verkondigen."

Hij vervolgt: "Als iemand naar mij toekomt en vraagt om hulp, of therapie, dan wil ik dat de overheid weet dat ik diegene nooit zal afwijzen. Als daar een straf op staat dan is dat maar zo. Ieder persoon die lijdt en mijn hulp vraagt, zal ik niet afwijzen."

Eerder riep de Amerikaanse pastor John MacArthur voorgangers al op om massaal over Bijbelse seksuele moraliteit te spreken als protest tegen de nieuwe Canadese wet. "Het is hier nog niet zo erg als in Canada maar het komt eraan. Het komt er snel aan."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is toch krankzinnig als je een gevangenisstraf krijgt als je een ander die in nood is, wil helpen. Daarbij komt dat de straf beargumenteerd is op een volkomen verkeerde analyse van wat er werkelijk aan de hand is.