Michael Todd - speeksel - Transformation Church
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 januari 2022 door Redactie

Voorganger smeert speeksel in gezicht van gemeentelid tijdens preek

De bekende Amerikaanse voorganger Michael (Mike) Todd smeerde tijdens een preek als voorbeeld speeksel in het gezicht van een gemeentelid. De video van de preek werd massaal gedeeld en bekritiseerd op social media. Mensen noemen het ongepast en onhygiënisch, meldt Christian Headlines. "Het openen van je ogen kan soms smerig zijn", aldus voorganger Todd in zijn preek.

Todd is voorganger in de megakerk Transformation Church in Tulsa, Oklahoma. De preek van zondag 16 januari ging over een van de wonderen die Jezus verrichtte. De voorganger haalt een van de gemeenteleden het podium op om een voorbeeld te geven bij de preek. "Dit is waar de meeste mensen zouden terugschrikken voor Jezus", aldus Todd voor hij het speeksel in het gezicht van het gemeentelid smeert. De gemeente reageert geschrokken op de voorganger. Volgens hem is dit hoe we vaak ook reageren op hoe wonderen werken in ons leven. "De meeste mensen willen wegrennen." De voorganger confronteert de toehoorders vervolgens met de vraag: "Blijf je geloven als het smerig wordt?"

Bekijk het fragment in de onderstaande Tweet.

De kerk deelt het voorbeeld op Facebook en vermeldt hierbij dat het gemeentelid vrijwillig meewerkte met het voorbeeld. "We zijn dankbaar dat voorganger Mike en Brentom gehoorzaam waren aan God om dit voorbeeld te laten zien. Ze stellen zich beschikbaar voor God, zodat Hij hen kan gebruiken voor het verkondigen van Zijn boodschap. We bidden dat God je ogen zal openen", schrijft Transformation Church bij het fragment. Het bericht werd massaal gedeeld en bekritiseerd. "Als je voorganger speeksel in je gezicht smeert, zoek dan een andere voorganger", aldus predikant dr. Chuch Currie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Deze voorganger heeft wel een punt!