voorganger Keith Waters - CLC
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 januari 2022 door Redactie

Voorganger verliest baan na tweet over Pride-maand: "Bescherm de kinderen"

De Britse voorganger Keith Waters (55) stelt dat hij buiten dienst is geplaatst als medewerker op een school na een tweet over LHBTI'ers. De christen uit Cambridgeshire liet zich negatief uit over de Pride-maand op Twitter in juni 2019. Waters was naast zijn werk op een school werkzaam als voorganger bij een evangelicale kerk. Hij nam afstand van het ambt nadat hij de school uit Cambridgeshire aanklaagde voor discriminatie. De rechtszaak vindt deze week plaats, meldt Christian Today

"Een herinnering aan christenen: we zouden geen steun moeten bieden aan de LHBTI 'Pride Month' in juni. Het promoot een cultuurverandering en moedigt activiteiten aan die in strijd zijn met het christelijke geloof, normen en waarden. Specifiek is dit schadelijk voor kinderen", tweette Waters in juni 2019.

Na de tweet werd Waters buiten dienst geplaatst door de school. "Ik kon niet anders dan mijn ontslag indienen, om de stilte te doorbreken en uit te komen voor mijn geloof als voorganger", aldus Keith Waters. De Britse christen stapte naar de rechter en klaagt de school aan voor een onterecht ontslag en indirecte discriminatie. "Ik doe dit niet, om de school in een kwaad daglicht te stellen, maar omdat ik geloof dat het het juiste is om te doen. Ik wil er zeker van zijn dat voorgangers en christenen die in de toekomst bij hun werk voor een seculiere organisatie uit kunnen komen voor de waarheid, zonder hun baan te verliezen. Ik blijf bij mijn woorden en zal altijd op blijven komen voor de waarheid. De veiligheid van kinderen is te alle tijden het belangrijkste om voor ogen te houden."

Vanwege de druk van het juridische proces nam Waters afstand van zijn positie als voorganger bij een lokale gemeente in Cambridgeshire. Waters wordt in het juridische proces bijgestaan door belangenbehartiger Christian Legal Centre (CLC). "Waarom zou een christen zijn baan om het verkondigen van zijn geloof moeten verliezen?", stelt CLC directrice Andrea Williams. "We staan Keith bij in zijn strijd om gerechtigheid deze week."

Beeld: CLC

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Christenen:

Biedt geen steun aan de LHBTI 'Pride Month'.

-Het promoot een cultuurverandering en moedigt activiteiten aan

-die in strijd zijn met het christelijke geloof, normen en waarden.

-Specifiek is dit schadelijk voor kinderen"

Daar sta ik volledig achter!