Hillsong Church
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 januari 2022 door Patrick Goede

Hillsong biedt excuses aan vanwege dansende en zingende jongeren zonder mondkapje

In Australië worden de coronaregelementen op strenge wijze gehandhaafd, dat heeft ook Hillsong Church ondervonden. In New South Wales vond afgelopen week een jeugdkamp plaats. Honderden jongeren zongen en dansten zonder mondkapje. Dat werd door de regering allerminst gewaardeerd. "Zingen en dansen in een grote recreatieve voorziening overtreedt de publieke gezondheidsregels", aldus New South Wales' minister van volksgezondheid, Brad Hazzard.

Hillsong laat in een reactie aan de Christian Post weten dat ze zich altijd netjes aan de maatregelen hebben gehouden en deze in acht nemen tijdens hun bijeenkomsten. "Het zorgen voor de veiligheid van de deelnemers van Hillsong-bijeenkomsten, en in bredere zin proberen om Australië veilig te houden, hebben prioriteit in onze kerk."

Beelden van hossende tienermassa's bereikten social media en werden dus ook bekeken door de Australische minister van Volksgezondheid. Hillsong besloot vervolgens direct te stoppen met de jeugddiensten. De tieners zijn in de leeftijd van 15 tot 17 jaar oud. Hillsong benadrukt dat het hier niet om een festival gaat maar om aanbiddingsdiensten. Voor religieuze diensten geldt namelijk een uitzonderingspositie in Australië. 

Hillsong bood uiteindelijk wel excuses aan voor het ontstane beeld: "Het spijt ons dat we New South Wales het idee hebben gegeven dat we niet meedoen met het veilig houden van de staat en we bieden onze oprechte excuses aan aan de hele gemeenschap. Ons hart gaat uit naar mensen, liefhebben en zorgen voor elkaar vormen de kern van onze kerk."

Er zijn uiteindelijk geen boetes uitgedeeld. Die kunnen in Australië flink oplopen, namelijk tot 11.000 Australische dollar per individu of zes maanden gevangenisstraf. Aan een organisatie die zich niet aan de regels houdt kan een boete van 55.000 Australische dollar worden opgelegd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen