dochter Oeganda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2022 door Patrick Goede

Christelijke weduwe en haar 16-jarige dochter bewusteloos geslagen in Oeganda

Een christelijke weduwe, Jenifer Nakirya, en haar 16-jarige dochter, Oliva Apio, zijn op 30 december in Oeganda bewusteloos geslagen door moslimextremisten, dat meldt Morning Star News. Volgens bronnen is de 16-jarige Oliva niet meer in staat om te lopen vanwege een blessure aan haar rugwervel. Een jaar geleden werd de man van weduwe Jenifer vermoord door moslimextremisten.

De moslimextremisten zijn boze buurtbewoners uit het dorp, zij zouden afgelopen oktober al een poging gedaan hebben om moeder en dochter om te brengen. Een man genaamd Jafari Outa kwam met een zwaard het huis binnen maar werd tegengehouden door christenen die daar toen een bidstond hielden. Eerder werd het hoofd van het gezin, Simon Olinga, omgebracht door vergiftiging. Hij werd 'gestraft' voor het feit dat hij zes moslims tot Christus had geleid.

Op 28 december werd moeder Jenifer gewaarschuwd door mannen die zich 's avonds buiten voor haar huis verzameld hadden. Ze herkende hun stemmen, één van hen was Jafari Outa. In de nacht van 29 op 30 december hoorde ze zijn stem weer en werd er een raam in haar huis gebroken. "De aanvallers drongen het huis binnen en begonnen ons te slaan met stokken en trapten ons. We probeerden om hulp te roepen maar het was tevergeefs. Pas toen de haan de volgende ochtend kraaide kwam ik bij. Mijn dochter bleef echter buiten bewustzijn", vertelt Jenifer.

Een lid van de kerk komt vervolgens naar het huis en probeert zich over hen te ontfermen. Vorige week bezocht een lid van Morning Star News het tweetal ook. Moeder Jenifer heeft nog steeds veel pijn en last van geheugenverlies, en dochter Oliva kan dus niet lopen door een blessure aan haar ruggewervel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Voor veel christenen wereldwijd is vervolging en verdrukking door de antichristelijke islamideologie al meer dan 1400 jaar dagelijkse realiteit. Het breidt zich steeds verder over de wereld uit.