kerk Rusland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2021 door Redactie

Russisch comité zet zich in voor christelijke normen en waarden: "Grote gezinnen promoten in plaats van kinderloosheid"

Het Russische parlement, de Doema, richt een nieuw comité op voor 'christelijke problemen'. Het comité moet toezien op het beschermen van christelijke en morele waarden die ten grondslag liggen aan de Russische staat, meldt CNE News. Men wil kijken hoe de overheid grote gezinnen kan ondersteunen, kinderen in oorlogsgebieden zoals Syrië kunnen helpen, hoe de vrede tussen de Russische en Oekraïense kerk bewaart kan blijven. Daarnaast richt het comité zich op zaken als het verbieden van abortus en onderzoek naar ethische kwesties rondom draagmoederschap.

Het comité neemt stevig stelling in tegenover abortus. "Door de afname van de grootte van de bevolking moeten we wel kijken naar hoe we het krijgen van kinderen beter kunnen ondersteunen. We kijken of er een mogelijkheid is abortus te verbieden, wanneer er geen medische aanleiding is. Daarnaast willen we jonge gezinnen meer steun bieden en grote gezinnen promoten. Op dit moment zien we dat abortus, kinderloosheid en het krijgen van één kind vooral gepromoot wordt. We geloven dat hier verandering in moet komen", aldus Sergey Gavrilov, een van de afgevaardigden van het comité.

Het legaliseren van draagmoederschap is een relatief nieuwe en complexe zaak waar het comité zich over zal buigen. "Draagmoederschap zou alleen mogelijk moeten zijn voor Russische burgers, om te voorkomen dat er kinderen worden 'geëxporteerd'. We zijn uiteraard kritisch op draagmoederschap in het algemeen. Toch willen we kijken of er compromissen mogelijk zijn, zoals uitzonderingen op basis van medische redenen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen