coronavaccin vaccinatieplicht Amerika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2022 door Redactie

Regering Biden legt aanvraag voor religieuze vrijstelling coronavaccin vast in nieuw systeem

De regering Biden geeft aan een nieuw systeem te gaan gebruiken voor het registreren van aanvragen voor religieuze vrijstellingen op het coronavaccin. Amerikaanse overheidsmedewerkers moeten zich verplicht laten vaccineren. Door het systeem hoopt de regering dat de aanvraag van vrijstellingen soepeler zal verlopen, meldt de Christian Post.

Het systeem is momenteel nog in ontwikkeling. Naar verwachting komt het uit op 10 februari, waarna het meteen in gebruik zal worden genomen. "In het systeem worden persoonlijke religieuze gegevens verzameld, om te kijken of iemand in aanmerking komt voor een religieuze vrijstelling van de wettelijk vastgestelde vaccinatieplicht. Zo willen we de openbare veiligheid in stand houden. Het systeem helpt met het verzamelen, opslaan, ordenen en beoordelen van de aanvragen", aldus het statement van regering Biden.

Het coronavaccin is in de Verenigde Staten verplicht voor overheidsmedewerkers. Dit betekent dat agenten, medici, politici, leerkrachten en andere ambtenaren niet kunnen werken wanneer ze het vaccin weigeren. Het is mogelijk om een religieuze vrijstelling aan te vragen, maar tot dusver wordt deze vrijstelling regelmatig geweigerd, waardoor christenen in de problemen komen.

Belangenbehartigers zoals de Thomas More Society komen op voor de benadeelde christenen. "Het beleid zorgt voor discriminatie en verdeeldheid onder medewerkers op basis van hun geloof. Je hebt aan de ene kant mensen die dit beleid als makke schapen volgen en aan de andere kant mensen die aan hun geloof vasthouden. Zij worden als koppige geiten gezien en gediscrimineerd, ontslagen of tijdelijk buitenspel gezet", aldus Peter Breen, voorzitter van Thomas More Society.


Corona
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
- Pastor Sebastiaan van Wessem: "Het stigmatiseren van ongevaccineerden moet stoppen"
- Roep om vaccinatieplicht neemt toe: begrijpelijk? 3 deskundigen antwoorden
- Waarom iedereen testen beter is dan ongevaccineerden uitsluiten
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen