Nepal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2022 door Patrick Goede

Nepalees gezin vindt elkaar door geloof in Jezus Christus te midden van vervolging

Morning Star News deelt het verhaal van de 26-jarige Pawan die zijn gezin vorm zag krijgen door vast te houden aan zijn geloof in Jezus Christus, te midden van de christenvervolging in Nepal. "Mijn vader en moeder beschuldigden mij van tovenarij die mijn broer ertoe aanzette om in Jezus te gaan geloven."

Pawan leerde zijn vrouw kennen toen zij in 2018 een noodoproep plaatste in een christelijke Facebookgroep waar ze allebei lid van waren. Ze kwam uit één van de hoge kasten en haar ouders waren hevig verontwaardigd toen ze hen meedeelde dat ze bekeerd was tot het christendom.

Op de vlucht
Haar ouders dreigden haar uit te huwelijken aan een familielid die twee keer zo oud was al zij. Pawan, die destijds bij United Arab Emirates werkte, vloog direct naar haar toe en vluchtte met haar naar zijn ouders. Ze trouwden en kregen een zoontje.

Maar ook de ouders van Pawan waren niet blij met het christelijke geloof van het stel. Pawan probeerde door middel van allerlei gekke baantjes in de levensbehoeften van zijn vrouw en baby te voorzien maar was financieel nog van zijn ouders afhankelijk. "We hadden veel dagen waarop we slechts één maaltijd aten. Mijn vrouw die borstvoeding moest geven werd steeds zwakker", vertelt Pawan. "We weigerden het voedsel dat mijn ouders ons gaven omdat het aan de hindoeïstische goden geofferd was."

Tovenarij
Zijn ouders dwingen hen vervolgens om mee te doen aan de hindoeïstische rituelen of anders het huis te verlaten. "We probeerden tot een oplossing te komen maar ze lieten ons niet blijven", vertelt Pawan. Hun pasgeboren zoon blijft wel achter bij zijn grootouders.

De ouders van Pawan vragen hem waarom "Jezus zijn baby niet beschermt" en wat het geloof in Jezus hem nou heeft opgeleverd. De situatie lijkt te verslechteren als ze Pawan ook de schuld geven van de bekering van zijn broer. "Mijn ouders beschuldigden mij van tovenarij bij de bekering van mijn broer tot het christendom. Maar het enige wat ik gedaan heb is hem het evangelie vertellen. Het was zijn eigen beslissing", vertelt Pawan.

Als hij en zijn vrouw hun toevlucht zoeken bij vrienden en hulp krijgen vanuit een kerk, gaan dingen weer een klein beetje de goede kant op. "Na een flinke strijd zijn we in staat geweest om onze zoon terug te krijgen. We leven nog steeds in angst. Als mijn familieleden erachter komen waar we zitten zouden ze ons aan kunnen vallen", aldus Pawan.

Open Doors
In Nepal is 83,3 procent van de bevolking hindoe. Toch groeit het aantal christenen er. Op de World Watch List van Open Doors met landen waar christenvervolging het hevigst is, staat Nepal op de 34e plaats.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen