Evangelicals
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2022 door Patrick Goede

Slechts 10 procent van evangelicals in Amerika wil kortere preken in kerkdienst

Uit onderzoek van Grey Matter en Infinity Concepts blijkt dat slechts tien procent van evangelicals in Amerika graag kortere preken wil. Uit de afgenomen vragenlijsten onder 1000 christelijke respondenten blijkt verder dat 30 procent van de evangelicals diepgaander Bijbelonderwijs zou willen, dat meldt de Christian Post.

De cijfers zijn volgens de onderzoekers "opvallend" te noemen omdat hardnekkige geruchten rondom evangelicalen suggereren dat de sprekers er soms behoorlijk lang van stof kunnen zijn.

Ook zouden tieners een kortere spanningsboog hebben en moeite hebben de concentratie lang vast te houden. Maar van die laatste groep geeft ook het overgrote deel aan de lengte van de preken prima te vinden. De gemiddelde duur van de preken die de evangelicalen in hun kerken voorgeschoteld kregen bedroeg 27 minuten. De duur van de preek is de afgelopen jaren al afgenomen.

Mark Dreistadt, eigenaar van Infinity Concepts vindt het vooral opvallend dat 30 procent van de evangelicalen diepgaander Bijbelonderwijs zou willen. "Dit laat zien dat er een uitdaging ligt voor predikanten om dieper het Woord van God in te duiken. Dit is goed nieuws voor een tijd waarin Bijbel geletterdheid zo laag is. Er is een verlangen onder evangalicals om hun begrip van de Bijbel te verdiepen."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Als ze sprekers als Klaas Govert zouden hebben dan blijven de oren wel gespitst. Als hij spreekt mag het van mij en vele anderen veel langer duren dan dat kleine half uurtje wat normaal uitgetrokken wordt voor een preek.
Het is evident dat een boeiende spreker zijn of haar gehoor langer vast houdt. Opnieuw een verwijzing naar de door God gegeven en in de brief aan de Efeze (hoofdstuk 4) genoemde bedieningen zoals bv. een leraar. Er zijn er die zonder langdurige voorbereiding een schitterende instant preek kunnen houden, maar voor het overige blijft het een gave en dat merk je als een preek bij het merendeel van de toehoorders het hart raakt en de preek langer dan 5 minuten blijft hangen en hij in de week die volgt, regelmatig wordt aangehaald.