iegfried Winkler, Ekkehart Vetter, Reinhardt Schink. / DEA
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2022 door Redactie

Duitse Evangelische Alliantie spreekt zich uit over vaccinatie en polarisatie

Duitse partijen voeren actief campagne voor de verkiezingen van dit voorjaar. 'Vrijheid' en 'eenheid' zijn de twee speerpunten van de Duitse Evangelische Alliantie (DEA), meldt Evangelical Focus. Juist in een tijd van verdeeldheid en discussie rondom onderwerpen zoals de coronamaatregelen en het vaccin wil de partij eenheid als lichaam van christus uitdragen.

De christelijke partij ziet hoe de maatschappij en kerken worstelen met discussies over de coronamaatregelen in de pandemie. "Het staat voorop dat iemand een christen is op basis van zijn of haar relatie met Jezus Christus, niet om zijn of haar vaccinatiestatus", aldus de DEA. "We zijn tegen het gebruiken van het vaccin als meetgraad voor iemands geloof."

De DEA is tegen een vaccinatieplicht, maar laat zich niet negatief uit over het vaccin zelf. "Iedereen moet zijn eigen verantwoording op zich nemen en een eigen beslissing maken. Iedere beslissing heeft gevolgen en die moet je zelf dragen. Iemand die gevaccineerd is, stemt in met mogelijke bijwerkingen. Iemand die tegen het vaccin is, moet bereid zijn om eventueel extra te testen of zich te houden aan andere maatregelen", stelt de partij.

Ondanks de grote verschillen en verdeeldheid in de maatschappij blijft de DEA strijden voor eenheid. "We zijn voor democratie. Radicaliteit en geweld tegen de democratie is in strijd met wie Christus is", aldus de DEA over verschillen op politiek gebied. Ook onder christenen zijn verschillen geen "dealbreker" voor onderling respect en liefde. "We hebben misschien verschillende meningen, maar dit hoeft geen belemmering te zijn voor de eenheid in Christus."

Afbeelding links naar rechts: Siegfried Winkler, Ekkehart Vetter, Reinhardt Schink. / Beeld: DEA

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen