homotaart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2022 door Patrick Goede

Christelijk bakkersstel stond volgens Europees Hof in recht bij weigeren 'homotaart'

Het christelijke bakkerstel Colin en Karen McArthur die voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) waren gesleept, vanwege het weigeren van het maken van een taart met daarop de tekst 'Support Gay Marriage', stond in hun recht. Organisatie Evangelical Alliance die hen juridisch bijstond is erg blij met die bevestiging van het EHRM. "Dit beschermt ons allemaal tegen inperking van de vrijheid van meningsuiting", zegt voorzitter Peter Lynas.

Het EHRM liet de eerdere uitspraak van het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk over de zaak staan. De aanklacht werd daarom "niet ontvankelijk" verklaard. Voorzitter Lynas zegt daarover: "Deze zaak ging altijd al over de boodschap en niet over de boodschapper. Door de zaak niet ontvankelijk te verklaren heeft het EHRM de uitspraak van het Hooggerechtshof in het Verenigd Koninkrijk bevestigd." Dat meldt Christian Today.

Woordvoerder Simon Calvert van Evangelical Alliance maakt een vergelijking met moslims en homoseksuelen die voor eenzelfde dilemma zouden komen te staan. "Dit had kunnen gaan om een islamitische drukkerij die gedwongen wordt om Mohammed-cartoons te drukken. Of om een bakkerij van een homostel die gedwongen wordt om een taart te maken met daarop de tekst 'het homohuwelijk moet verboden worden'. Deze uitspraak is goed nieuws voor de vrijheid van meningsuiting."

De advocaat van de tegenpartij zegt dat ze zich gaan beraden op het aanspannen van een compleet nieuwe zaak.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Wat dit artikel niet vermeldt maar buitenlandse bronnen wel toevoegen, is dat het (zogenaamd( ging om een taart voor een bruiloft, die door een bekende activist specifiek bij deze christelijke bakker was besteld met de bedoeling om ze voor het blok te zetten. Er zijn diverse eerdere rechtzaken geweest waardoor deze kwestie al een jaar of 7, 8 aansleepte.

Er zijn hoe dan ook geen nietsvermoedende verloofden gedupeerd.
Des temeer goed dat die opzet niet is geslaagd!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)