Van Meeuwen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2022 door Redactie

Steeds meer vrouwen op kieslijsten SGP: "Geringe en geleidelijke toename"

Steeds vaker komen er vrouwen voor op de (lokale) kandidatenlijsten van de SGP. Bij de gemeenteraadsverkiezingen die in maart plaatsvinden zijn er elf kandidatenlijsten waar vrouwen op terug te vinden zijn. Het Reformatorisch Dagblad sprak hierover met partijvoorzitter Dick van Meeuwen.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen waren er op zeven kandidatenlijsten waar vrouwen opstonden. Dat betekent dat het aantal vrouwen op kieslijsten blijft groeien, zo ziet ook Van Meeuwen. “Het kan goed zijn dat dit in de komende jaren nog wat verder zal toenemen. Overigens gaat het nu natuurlijk om een geringe en geleidelijke toename.”

Het is volgens Van Meeuwen vooral van belang dat men zich binnen de partij aan elkaar vast blijft houden: “Het is ons ernstige streven elkaar vast te houden en met elkaar te blijven optrekken, ook al zouden er op bepaalde punten verschillende opvattingen bestaan.”

Lees het hele artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Niet meer dan terecht. Gaat het licht eindelijk meer aan! Vrouwen hebben in bepaalde opzichten beter invoelend vermogen dan (sommige) mannen.
J
Dat moet dan wel blijken natuurlijk.
Toon meer antwoorden (1)