Moeder Theresa nonnen India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2022 door Redactie

Christelijke meisjesopvang India krijgt vergunning terug voor ontvangen van donaties

De Indiase regering staat donaties voor het christelijke Moeder Theresafonds weer toe. Religieuze organisaties in India hebben een vergunning nodig om donaties te ontvangen. De vergunning van het Moeder Theresafonds werd, samen met vergunningen van veel andere christelijke organisaties, ingetrokken. De Christian Post meldt dat de organisatie blij is met het herstellen van de vergunning en weer open staat voor donaties.

"We hadden nooit verwacht dat onze vergunning ingetrokken zou worden, maar het is toch gebeurd", aldus non Sunita Kumar. "We zijn blij dat we de vergunning snel terug hebben gekregen." De vergunning werd volgens de non ingetrokken, omdat de politie een klacht indiende tegen een tehuis voor meisjes. Home for Girls uit Makarpura vangt 24 meisjes op die om verschillende redenen geen veilig thuis hadden. Volgens de politie worden de meisjes gedwongen om de Bijbel te lezen en te bidden om hen zo te bekeren. "De meisjes die bij ons wonen zien hoe we bidden en leven. Zij nemen dat over. Wij hebben niemand gedwongen bekeerd tot het christendom", aldus een woordvoerder van het huis.

Christenen in India hebben het zwaar te verduren. Gedwongen bekering is bij wet verboden. Evangelisten, kerken en christelijke non-profit organisaties zoals het Moeder Theresefonds worden vaak onterecht beschuldigd van deze misdaad. De gelovigen hebben te maken met corruptie en onderdrukking van met name Hindoestaanse nationalisten. Radicale Hindoes strijden voor een Hindoestaans India. India staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
- Cubaanse pastor al maanden vast vanwege deelname aan vreedzaam protest
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen