Dirk-Jan de Jeu
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Christelijke ondernemer wil Great Reset niet onderschatten: "Invloed WEF is groter dan je denkt"

"Weinig mensen hebben zich in het World Economic Forum (WEF) verdiept. Sommige hoogopgeleiden zijn nooit op hun website geweest. Zij denken - net als Gert-Jan Segers - dat het alleen een praatclubje uit Davos is. Dat ze geen agenda’s hebben. Of dat ze alleen maar een denktank zijn", merkt ondernemer Dirk-Jan de Jeu op via Twitter.

WEF-voorman Klaus Schwab schreef een boek waarin hij de coronapandemie omschrijft als een perfecte gelegenheid om de gewenste veranderingen door te voeren, de zogenaamde Great Reset. "Voor hem is dat het ideale model om op wereldniveau problemen te tackelen. Dit gaat echter grotendeels buiten het democratische stelsel om. En dan ontstaat er een ondoorzichtig proces dat ongrijpbaar is voor gewone burgers", stelde opiniemaker Laurens van der Tang eerder in dit interview met CIP.nl.

Naar aanleiding van kritische en bezorgde berichten over de invloed van het WEF, schreef CU-leider Segers onlangs op Twitter: "Ik zet me hele dagen met hart en ziel in voor mijn naasten en voor ons land. En iedere vier jaar ga ik met de pet naar de kiezer om opnieuw om vertrouwen te vragen. En dat doen de meesten van mijn collega’s.
U moet zich niet zo bang laten maken met die gekkigheid over complotten. Ik ken dat hele WEF niet, behalve van de bangmakerij van Forum voor Democratie. Ik heb nog nooit iets met ze te maken gehad en heb geen idee wat die praatclub wil. En al willen ze iets. I don’t care. Het vrij verkozen Nederlandse parlement hakt knopen door. That’s it."

In dit Twitter-draadje wijst De Jeu op de missie van het WEF: "Het samenbrengen van de belangrijkste leiders politiek, business, overheden en universiteiten en het creëren van globale, lokale en industriële agenda’s. Het doel is beheersing van wereldissues en het faciliteren van verandering met alle vooraanstaande leiders. Sommige uitdagingen moet je wereldwijd aanpakken en dat vraagt volgens het WEF om coördinatie. De invloed is groter dan je denkt en zou willen. Willen we dat?

En ik ben zelfs voor wereldwijde aanpak van belangrijke issues. Ook ben ik op zoek naar het eerlijke verhaal. Het maakbaarheidsdenken is voor mij een stap te ver als het tot diep in elke samenleving gaat doordringen. Zeker als dat ethische grenzen te buiten gaat. Lobbyen gebeurt overal. Waar mensen samenleven probeert men elkaar te beïnvloeden. Het gaat verkeerd als er geen tegenmacht meer is en ethiek en integriteit niet meer een uitgangspunt is waarop kan worden bevraagd", aldus de ondernemer.

“De gelijkenis van de dwaze en wijze maagden laat zien dat christenen in slaap gesust kunnen worden. Het is voluit Bijbels om op te roepen tot waakzaamheid”, stelde opiniemaker Laurens van der Tang onlangs in de CIP Podcast. Beluister het gesprek over The Great Reset vanaf minuut 36:45

Foto Dirk-Jan de Jeu: MKBTR

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Ik kwam de volgende (vertaalde) uitspraak van Schwab uit 2015 tegen: "Het verschil met de '4e industriële revolutie' is dat het niet verandert wat je aan het doen was, het verandert JOU, als je bv. GENETISCHE EDITING toepast.. Natuurlijk heeft dit een grote impact op je identiteit.." Je kunt er misschien niet direct uit afleiden dat dit is of Scwab dan wel het WEF dit zèlf wil, maar iemand anders dan God die MENSEN wil VERANDEREN ....? Van zo'n idee van wereldbeheersing moeten we ons als christenen verre houden!
D
Correctie:

Schwab (2015): "Het verschil met de '4e industriële revolutie' is dat het niet verandert wat je aan het doen was, het verandert JOU, als je bv. GENETISCHE EDITING toepast.. Natuurlijk heeft dit een grote impact op je identiteit.." Natuurlijk heeft dit een grote impact op je identiteit.." Je kunt er misschien niet direct uit afleiden dat Schwab dan wel het WEF dit zèlf wil, maar iemand anders dan God die MENSEN wil VERANDEREN ....? Van zo'n idee van wereldbeheersing moeten we ons als christenen verre houden!
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (14)