Fire fighters cutting open prison bars
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2022 door Patrick Goede

Man bedankt God publiekelijk na heroïsche redding uit brandend huis

Drie mensen zijn afgelopen woensdag in allerijl uit een brandend huis gered in Atlanta. Een opgelucht familielid geeft God de dank en eer voor hun redding. Die redding kwam er in de vorm van brandweermannen die met een bijl en een cirkelzaag de ijzeren tralies van het huis in Atlanta binnen no-time wisten te verwijderen. "Als we hen daar niet binnen 30 seconden weghalen, zou de uitkomst wel eens niet goed kunnen zijn", zei brandweercommandant Jason Johnson.

Op de beelden die op Twitter staan van de brand en de reddingsactie in Atlanta, is de ernst van de situatie goed zichtbaar. Het videomateriaal is afkomstig van de helm van één van de brandweermannen. Uiteindelijk weten ze drie volwassenen door het raampje naar buiten te krijgen. De twee jongvolwassenen zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Een oudere vrouw ligt nog in het ziekenhuis.

Een onbekend familielid liet op WGCL-TV dat hij zich "gezegend en dankbaar" voelde voor de redding van de drie. "Ik ben een gezegende christen en ik dank God", aldus het familielid. De brandweercommandant laat aan CBS46 weten dat tijdens de reddingsactie de juiste dingen goed gingen. "Alles kwam samen. Al het harde werk dat deze mannen verrichten en het offer dat ze brengen voor de stad, het betaalde zich uit."

Bekijk hieronder de beelden van de nachtelijke reddingsactie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen