Paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2022 door Patrick Goede

Paus waarschuwt: "Neem niet alleen honden, krijg ook kinderen"

Paus Franciscus vindt het een zorgelijke ontwikkeling dat steeds meer mensen huisdieren hebben in plaats van kinderen. Dat vertelde hij tijdens de algemene audiëntie afgelopen woensdag. "Het Vaderland lijdt omdat het geen kinderen heeft", zegt de paus die eerder ook al van een 'demografische winter' sprak.

"Heel veel stellen hebben geen kinderen omdat ze dat niet willen, of ze houden het bij één kind. Ze hebben daarentegen wel twee honden en een kat. Honden en katten vervangen het hebben van kinderen. Een man en vrouw die het vaderschap en moederschap niet ontwikkelen missen iets essentieels", aldus de paus.

Jozef
Volgens de paus laat Jozef, de man van Maria, ook zien dat adoptie een hoge vorm van liefde is. "Jozef toont ons dat dit soort keuzes behoort tot de hoogste vormen van liefde en ontferming. Ja, het is risicovol om kinderen te krijgen. Maar het is risicovoller om helemaal geen kinderen te krijgen."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Wel de spelregels bepalen, maar niet het spel spelen.
Jammer van de paus, dat hij zelf geen kinderen mag krijgen omdat hij denkt dat celibatair leven naar Gods wil is. Hoe komen mensen, die zich christen noemen, er toch toe om zo'n dwaze dwaling te bedenken? Zie we hier niet duidelijk demonische inspiratie? (zie 1 Tim. 4:1).
K
Het celibaat is er ooit gekomen om te voorkomen dat eigendommen van de kerk privé eigendommen zouden worden van erfgenamen van overleden geestelijken.

Overigens wordt met niet gedwongen tot een celibatair leven (wat soms wel het geval is voor homoseksuelen), maar kiest men er zelf voor. Ik geloof dat God ons de vrijheid schenkt om die keuze te maken. Paulus was ook niet getrouwd, tenslotte.
Toon meer antwoorden (1)