Jack Schreudering
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 januari 2022 door Patrick Goede

Vriend Jack over zoektocht naar verdronken evangelist Samuël: "Nooit voelde ik me zo eenzaam"

Jack Schreudering was in juni vorig jaar samen met zijn goede vriend Samuël Boujadi op reis door Italië toen deze plotseling uit het zicht raakte tijdens een zwemtocht in het meer van Bracciano. In allerijl werden zoektochten op touw gezet om de jonge evangelist te vinden. "Deze jongen heeft zoveel impact in christelijk Nederland, daar gaan we alles voor inzetten om hem terug te brengen", was destijds de gedachte volgens Jack.

Aan EO Beam vertelt Jack dat Samuël hem voor zijn fatale zwemtocht niet op de hoogte had gebracht van zijn gevaarlijke onderneming. "Samuël was slechtziend en het was die ochtend wat mistig op het water. Het leek oprecht of het te doen was (om het meer over te zwemmen red.). Ik was bezig met een felicitatiefilmpje voor een vriend en op een gegeven moment dacht ik: Samuël, je bent wel heel ver weg. Ik zag alleen nog zijn zwarte krullen boven het water uitkomen en ben hem gaan filmen."

Foto
Wanneer ook de krullen van Samuël uit het zicht verdwijnen rijdt Jack naar de overkant van het meer. Omdat dit een half uur in beslag neemt begint Jack al het vermoeden te krijgen dat het wel eens heel erg mis kan zijn gegaan. "Ik heb bij de strandjes gezocht en over het meer gekeken, ik heb mensen zijn foto laten zien. Maar ze reageerden allemaal ontkennend. Toen heb ik de hulp van de politie ingeschakeld."

Wanneer Jack die avond terugkeert bij zijn tent voelt hij zich erg alleen. "Je ritst de tent open en die is leeg. Je hoopt dat er iets van beweging is geweest. Maar dan zie je daar zijn lege luchtbed liggen. Ik heb mij nog nooit zo eenzaam gevoeld als op dat moment. Ik heb Daniël (van Deutekom red.) gebeld en die kwam er gelijk aan."

Familie
Jack vervolgt: "Samuël was iemand die enorm inspireerde, die mensen dichterbij God wilde brengen. Hij heeft zo'n impact gehad in christelijk Nederland, daar wilden zijn vrienden voor naar Italië komen om hem terug te brengen. Want hij is gewoon onderdeel van de familie."

De vrienden van Samuël hebben eerst nog goede hoop dat als ze het lichaam van Samuël vinden, hij zal opstaan uit de dood. Het lichaam wordt uiteindelijk, na een lange periode van intensief zoeken, niet meer boven water gehaald. "We hebben God gezocht, we hebben zitten huilen. Het was definitief, hij is er niet meer." 

Bekijk hieronder de video met het heftige verhaal van Jack:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen