Week van het Jeugdpastoraat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2022 door Redactie

Week van het Jeugdpastoraat: ‘Luisteren is goud’

Voor het zesde jaar op rij organiseert Chris de Week van het Jeugdpastoraat. Met deze speciale week wil Chris, onderdeel van Stichting Chris en Voorkom!, kerken inspireren en toerusten bij de zorg voor haar kinderen en jongeren. Deze week van 12 –18 februari wordt geopend met een online kick-off.

Op zaterdag 12 februari 2022 is de kick-off en worden deelnemers bijgepraat over diverse thema’s met betrekking tot het jeugdpastoraat. Mirjam Boogerd, schrijver/ervaringsdeskundige deelt haar verhaal over het verlenen van pastoraat aan kinderen van ouders met psychische problemen. De dag bestaat verder uit een item over studentenpastoraat met Nico van der Voet, een Bijbelstudie over luisteren in de Bijbel en er is muziek.

Zondag 13 februari is de Zondag van het Jeugdpastoraat. Een dag waar elke kerkelijke gemeente uitgedaagd wordt om extra aandacht te geven aan de kinderen en jongeren in de preek, door gebed en een leuke actie. Kerken worden voorzien van materiaal en ideeën om hiermee aan de slag te gaan.

Vanaf maandag 14 februari wordt de week ingevuld met inspirerende webinars. De onderwerpen variëren van eenzaamheid, het bespreekbaar maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag tot gesprekstechnieken in het jeugdpastoraat.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen