Russische priester
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2022 door Patrick Goede

Russisch orthodoxe priester: "Een echte christen laat zich vaccineren"

De Russisch orthodoxe priester Vladimir Duhovich heeft zich uitgesproken over vaccinatie tegen het coronavirus. "Mensen die zich niet willen laten vaccineren, moeten het contact met anderen beperken, anders brengen ze anderen in gevaar. Maar een goede christen laat zich inenten", zegt de priester volgens CNE News.

"Zonder een medische indicatie zou een echte christen vaccinatie niet moeten weigeren. Als een christen er wegens persoonlijke redenen voor kiest om zich niet te laten vaccineren dan brengt hij, ondanks zijn eigen argumenten, zijn naasten in gevaar", vervolgt de priester.

Hij herinnert christenen eraan dat ze goed voor hun naasten moeten zorgen. "Een christen is verantwoordelijk voor zijn naaste en moet hem goed doen, geen kwaad. Als je niet gevaccineerd bent moet je jezelf niet opsluiten. Je moet wel naar de supermarkt, het ziekenhuis en je werk kunnen." Ook denkt de priester dat het "niet goed" is om mensen buiten te sluiten van kerkdiensten als ze geen QR-code hebben. De Russisch orthodoxe kerk is van begin af aan een voorstander geweest van het coronavaccin.

Beeld: Shutterstock. De priester op de foto is niet Vladimir Duhovich.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen