Beeld van de eindtijd VN
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2022 door Patrick Goede

'Eindtijdbeeld' verwijderd door Verenigde Naties

Het hoofdkwartier van de Verenigde Naties (VN) heeft het beeld, dat veel christenen deed denken aan het beest uit Openbaring, verwijderd. Eind november werd het beeld, genaamd 'de bewaker van vrede en veiligheid', op het bezoekersplein voor het gebouw van de VN in New York geplaatst. Stéphane Dujarric, woorvoerder van de secretaris-generaal van de VN, zegt dat het beeld nu "volgens schema" verwijderd is.

Volgens de Amerikaanse Christian Post wezen de eerste signalen erop dat het beeld zou zijn verwijderd vanwege klachten van bezoekers. Woordvoerder Stéphane Dujarric legt echter uit dat de tentoonstelling van het beeld tijdelijk was en dat het beeld daarom nu weer verwijderd is. "Het beeld waar jullie op doelen betrof een tijdelijke tentoonstelling, georganiseerd door de Permanent Mission of Mexico. Zoals gepland is het beeld op 20 december weer verwijderd", aldus Dujarric.

Er ontstond begin november de nodige consternatie over de plaatsing van het beeld, onder met name conservatieve christenen. Nadat de Verenigde Naties foto's van het beeld op Twitter plaatsten, met daarbij de titel 'bewaker van vrede en veiligheid', kwamen de protesten los. Het beeld bleek namelijk in verband te staan met verschillende Bijbelteksten. In Daniël 7:2-4 wordt bijvoorbeeld het beeld geschetst van een beest met het lichaam van een leeuw en de vleugels van aan adelaar, die een antichristelijke macht representeert.

Het beest uit Openbaring 13:2 dat macht ontvangt uit handen van satan werd ook met het beeld geassocieerd. Datzelfde geldt voor 1 Thessalonicenzen 5:3, waar te lezen is dat mensen aan het einde der tijden zullen zeggen: "Er is vrede en veiligheid", om vervolgens door 'vernietiging overvallen te zullen worden'. 

Het beeld betrof een cadeau van de overheid van Oaxaca, Mexico, aan de VN. Het beeld van de half jaguar, half adelaar staat daar bekend als een Alebrije, een mythisch wezen uit de Oaxaca folklore. Het beeld werd door de Mexicaanse kunstenaars Jacobo en Maria Angeles gemaakt.

Het 'eindtijdbeeld' werd onlangs besproken in de CIP Podcast. Beluister het volledige fragment vanaf minuut 26:

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Geweldig, niet altijd wint de tegenstander!!
J
Het beeld betrof een cadeau van de overheid van Oaxaca, Mexico, aan de VN.

En dan toch met de (arglistige, gezicht reddende) verklaring komen:

"Het beeld waar jullie op doelen betrof een TIJDELIJKE tentoonstelling, georganiseerd door de PERMANENT Mission of Mexico. Zoals gepland is het beeld op 20 december weer verwijderd"

MIJN KONKLUSIE

MASSALE CHRISTELIJKE PROTESTEN HELPEN!

DUS ook WIJ moeten ons MASSAAL BLIJVEN UITEN!!

S – A - N

STOP ABORTUS NU
Toon meer antwoorden (1)