AA
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2022 door Patrick Goede

Groep Anonieme Alcoholisten uit organisatie gezet vanwege 'christelijke identiteit'

Een groep Anonieme Alcoholisten (AA) moet alle banden met de overkoepelende organisatie verbreken omdat er te veel nadruk gelegd zou worden op de christelijke identiteit van de groep, dat meldt Christian Today. De groep blijft wel afspreken in een kerk in Somerset, Amerika. De overkoepelende organisatie besloot de groep af te stoten na een klacht van een lid dat zich "oncomfortabel" voelde.

De groep is volgens de Somerset afdeling van AA "prachtig maar niet in overeenstemming met de richtlijnen van AA". De zorgen concentreren zich rondom het gegeven dat de groep zegt dat "de enige weg tot herstel via Jezus gaat" en het gebruik van een oud AA-pamflet 'Come to believe', waarin 75 AA leden vertellen over hoe spiritualiteit hen heeft geholpen als alcoholist. 

Volgens de Somerset-afdeling is er "niets mis met over Jezus praten maar het is niet waar AA voor staat". John Palmer, penningmeester van de desbetreffende groep en zelf (voormalig) alcoholist, is geschokt door de beslissing van AA. Hij introduceerde het 'Onze Vader' een jaar geleden bij de groep. "AA is opgericht door christenen om levens te transformeren. Met de jaren heb ik het christendom zien verdwijnen uit de organisatie als geheel. Het is triest en ik denk dat AA daardoor minder impact heeft op de levens van mensen." 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Is dit bericht relevant voor Nederland? Denkt men bij de AA hier er ook zo over? Of is dit weer het zoveelste berichtje uit dat onmogelijk verdeelde land aan de andere kant van de Oceaan?