weesgezin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 januari 2022 door Patrick Goede

Pastor haalt 240 duizend dollar op voor weeskinderen van vluchtelingenechtpaar

Vijf Afrikaanse kinderen van een vluchtelingenechtpaar in Amerika zijn binnen vier maanden wees geworden. Vader Kayira Bazirake kwam afgelopen vrijdag om het leven tijdens een auto-ongeluk en zijn vrouw stierf tijdens de geboorte van hun jongste kind. De voorganger van het echtpaar richtte een crowdfundactie op van 60.000 dollar om de begrafeniskosten te kunnen dekken, inmiddels is er op dag drie al 244.535 dollar opgehaald.

Dat is maar goed ook want de kinderen leven nu bij hun grootouders, die in slechte conditie verkeren en niet kunnen werken. "Het is met veel verdriet dat we jullie steun vragen. We willen hiermee de kosten van de begrafenis dekken en een fonds starten voor de kinderen. Denk aan ze in uw gebeden, want het is erg schokkend om je ouders in zo'n korte tijd te moeten verliezen", zegt pastor Eugene Kiruhura van de Shalom Covenant Church in Iowa volgens de Christian Post

De 30-jarige Kayira Bazirake belandde afgelopen vrijdag tijdens een ijzige storm met zijn auto in een meer. Hij was op weg naar zijn werk in een vleesfabriek. Hij was de enige broodwinner van zijn familie. "Hoe gaan ze nu de huur betalen? Waar gaan ze leven? Ze kunnen niet rijden en spreken geen Engels. Ik weet zelfs niet of ze de huur voor deze maand kunnen betalen", aldus voorganger Eugene. Inmiddels lijken die praktische problemen voor een deel te kunnen worden verholpen door de inzamelingsactie. Bekijk hier de GoFundme pagina.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen