grondwet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 januari 2022 door Patrick Goede

Amerikaanse rechter helpt vaccinweigeraars in het leger: "Geen grondwettelijke uitzondering voor corona"

35 Amerikaanse mariniers die het coronavaccin weigeren op basis van religieuze gronden, kunnen opgelucht ademhalen. De federale rechter heeft voorkomen dat de Amerikaanse mariniers gestraft worden door de Biden-regering en hun officieren voor het weigeren van een coronavaccin. "Er is geen corona-uitzondering voor artikel 1 van de Grondwet en er is geen militaire uitsluiting van de Grondwet", oordeelde rechter Reed O'Connor volgens CBN News.

In artikel 1 van de Grondwet in Amerika staat onder andere dat het parlement geen wet mag maken die de vrije uitoefening van religie aan banden legt. De advocaten van de 35 militairen hebben zich succesvol op deze wet weten te beroepen. De religieuze gronden voor het afwijzen van het coronavaccin betreffen met name het gebruik van foetaal weefsel in de productie- en testfase van de vaccins. Veel van deze bezwaren werden beoordeeld op basis van gewetensbezwaren bij vaccinaties in het verleden, en dus afgewezen.

Mike Berry, voorzitter van First Liberty Institute, die de advocaten van de mariniers vertegenwoordigt, zegt: "Om een ambtenaar te laten kiezen tussen zijn geloof en het dienen van zijn land gaat tegen de Amerikaanse waarden en de Grondwet in. Na alles wat deze Navy SEALs voor hun land hebben gedaan, bedreigt de Navy nu hun loopbanen, families en financiën. We zijn blij dat de rechter deze uitspraak heeft gedaan voordat er nog meer schade wordt berokkend aan ons land. Dit moet stoppen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen