zes christenen Kenia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 januari 2022 door Patrick Goede

Terroristische aanslag op christelijk dorp in Kenia: 6 doden

International Christian Concern (ICC) maakt melding van een terroristische aanslag in Kenia op 3 januari waarbij zes christenen om het leven zijn gekomen. Vermoedelijk zit de terroristische moslimgroepering al-Shabaab achter de aanslag. In vorige jaren werden in januari soortgelijke aanslagen gepleegd door de terroristen om een wreed soort 'traditie' in stand te houden.

Stephen Sila, een lokale pastor uit Kenia vertelt aan ICC: "Het is een verschrikkelijk beeld van menselijke lichamen die hier liggen en huizen die in de as na liggen te smeulen. Dit is ontegenzeggelijk een verschrikkelijke terroristische aanslag." De pastor werd naar de plek van de aanslag in het christelijke dorp geroepen door leden van zijn kerk.

Hij vervolgt: "Ik heb zeven huizen geteld die vernietigd zijn met daarin vier lichamen van verbrande mensen die ik niet meer herkende. Verderop zag ik iemand die doodgeschoten was naast een verbrand huis liggen met daarbij nog iemand die onthoofd was. Sommige dorpsbewoners wisten te ontsnappen en de politie probeert hen nog op te sporen."

De voorganger vertelt dat de overige dorpsbewoners zich hebben verzameld en de politie om opheldering vragen over hun trage ingrijpen richting de Somalische militanten. Vanaf 2016 hebben er meerdere aanslagen plaatsgevonden in januari door de aan al-Qaeda gelieerde groep al-Shabaab. Daarbij kwamen sindsdien honderden mensen om het leven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen