Laos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 januari 2022 door Redactie

Christelijke Facebookpagina bereikt in Laos tienduizenden mensen met Jezus' boodschap

'Hoe breng je het Goede Nieuws bij mensen die in een land wonen waar volgelingen van Jezus worden vervolgd? Eén manier is via Facebook', zo maakt Global Rize duidelijk in een recente nieuwsbrief. 'Naar schatting meer dan drie miljoen van de zeven miljoen inwoners hebben een smartphone en de meesten van hen hebben een Facebookaccount dat ze regelmatig gebruiken. Wat een geweldige kans om het evangelie van Christus te delen!'

Een aantal christelijke zakenmensen in Laos, samen met enkele Lao-volgelingen van Jezus, begon in 2017 een christelijke Lao Facebookpagina. Een van hen licht toe: "Het was een ongelooflijke uitdaging en ook een vreugde om te zien hoe God een team van zowel Laotiaanse als buitenlandse volgelingen van Jezus bij elkaar bracht om de Facebook-pagina op te zetten en te beheren. Bijna 150.000 mensen volgen de pagina." Het team deelt korte, duidelijke teksten in het Laotiaans, zoals: ‘De Bijbel vertelt hoe je het ware geluk kunt vinden’, ‘Jezus heeft alles gemaakt’, ‘Wil je weten hoe je in de hemel kunt komen?’ etc.

Contact maken
"De belangrijkste schakel in de keten zijn onze ‘moderators’ die reageren op de opmerkingen op de pagina", vertelt een teamlid. "Deze discussies ontvouwen zich onder de post, wat betekent dat vele anderen kunnen volgen en deelnemen aan het gesprek. Deze online bediening maakt het mogelijk om contact te maken met mensen die normaal gesproken buiten bereik zouden zijn. Ook kunnen mensen hun vragen en zorgen delen via privéberichten. Veel Laotiaanse volgelingen van Jezus zijn actief op de pagina, zelfs met het risico dat hun dat persoonlijk iets zal kosten. Het zijn vooral jonge mannen tussen de 18-24 die de Facebook-pagina bezoeken."

Alleen, bang en kwetsbaar
Soms mag het team veel betekenen voor jonge christenen: "Een jonge man stuurde een privébericht naar de pagina waarin hij vertelde dat hij de enige gelovige in zijn dorp was. Hij was ontmoedigd en voelde zich alleen, bang en kwetsbaar omdat de politie zijn bijbel had afgenomen. Het team stuurde hem een privébericht om hem te bemoedigen, hem te laten weten dat ze voor hem baden en hem uit te leggen hoe hij een Lao bijbel-app op zijn telefoon kon downloaden."

Wat is de grootste behoefte onder christenen in Laos? "Het toerusten van mensen die net tot geloof zijn gekomen. Het aantal christenen in Laos is snel gegroeid maar ze ontberen vaak regelmatige samenkomsten met andere christenen en onderwijs over het leven met God. God is echter aan het werk en roept (jonge) mannen en vrouwen om het evangelie te verspreiden, ook onder enkele volken met een eigen taal en cultuur binnen Laos."

Belangrijke schakel
"Onze Facebookpagina is natuurlijk niet de hele keten van iemand die ‘geïnteresseerd’ is tot het besluit Jezus te volgen en lid te worden van een kerk, maar het is een belangrijke schakel in de keten waardoor iemand tot geloof komt", concludeert het teamlid.

Lees hier meer over het werk van Global Rize

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen