priester Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 januari 2022 door Patrick Goede

Nigeriaanse priester gedood na vieren kerstavondmis: "Hij stierf in zijn auto"

De 37-jarige katholieke priester Luke Mewhenu Adeleke werd op kerstavond onderweg naar huis doodgeschoten. Hij vierde even daarvoor de katholieke kerstavondmis. De priester is afgelopen vrijdag begraven en de zorgen onder Nigeriaanse christenen met betrekking tot hun veiligheid nemen steeds verder toe, meldt de Christian Post.

Volgens de Nigeria Catholic Network openden "onbekende schutters" het vuur op de priester die verschillende keren in zijn benen geschoten werd. De priester "verloor veel bloed en stierf in zijn auto". De moord vond plaats in het zuidelijke gedeelte van Nigeria, waar normaal gesproken minder geweld tegen christenen plaatsvindt.

Veel christenen in de middelste provincies van het land ondervinden hevige vervolging door de terroristische aanvallen van de Fulani-herders. In de afgelopen jaren heeft die extremistische groepering duizenden christenen gedood. Ook in het noordoosten van Nigeria vormen terroristische groeperingen als Boko Haram en de Afrikaanse tak van IS een grote bedreiging voor christenen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen